Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
galeria
Swojskie wino
Opublikowano

Będziesz to produkował na wysoką skale ? Jeżeli Ci tak na tym zależy to może to jeszcze opatentuj ? Jeśli zdobyłeś już te informacje i było tak bardzo ciężko to może właśnie dlatego powinieneś pomóc innym którzy też starają się taką maszynę stworzyć ? Mimo wszystko gratuluje wykonania :)

Opublikowano

Dajmy już spokój po prostu zawiść i chytrość to podstawa :D Pogratulujcie mu fajnej maszyny i niech się cieszy że ma w stodole ścielarkę do truskawek :D do grobu i tak jej nie weźmie a będzie się lepiej czuł z tym ze będzie uważał ze udało mu sie stworzyć coś niemożliwego :D Może nam uda się zrobić na 4 rzędy :D

Opublikowano

Nic trudnego w budowie tarczy nie ma z wierzchu coś co tnie na dole coś co robi wiatr a reszta to metoda prób i błędów ot cała filozofia. Na 4 też da radę zrobić dlaczego nie ;)

A kogo to obchodzi?

Tych co będą chcieli ją zakupić.

Opublikowano

witam. tomn95 i jak juz skonczyles scielarke? wyslij mi zdiecia calej na mejla

Zostały mi tylko detale i pomalowanie podkładem a później farbą ale jest dobrze ;) Fotek na razie nie robiłem bo jeszcze nie jest w pełni skończona.

2:1 lub 3:1 na moje oko aby względnie szło = szybko ścieliło na 3 rajki

5:1

Opublikowano

Będzie szło ale będziesz musiał dużo gazu dać. Ja sam tak próbowałem i było ok ale nie wystarczająco i dlatego zrobiłem 1:5. Z czego ta przekładnia jest ?

Opublikowano

Wiem o czym mówisz mam z tego łańcuchy do ścinania truskawek zrobione. Możesz kombinować ale ja zrezygnowałem bo za mały pęd powietrza był przy 1600 obr przy 2000 było ok a teraz na 1200 obr silnika mam już wystarczającą prędkość obrotu tarczy ok 2000 obr/min tak jak to liczyłem sobie.

Opublikowano

a jakiej wysokosci ma byc ten caly zespol tnacy chodzi mi o to co jest tarcza i wyloty to ma byc tyle co te kolana i tarcza ma byc w polowie tej wysokosci to jest jak kolano na 200 to tarcza bedzie na 100 i na dole beda lopatki do wydmuchu a u gory noze np. z celownika

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Rolnik90
      Witam! Mam pytanie jaka odmiane truskawki posadzić aby bylo sporo owocu i żeby zima nie zmarzła? Od wiosny mam zamiar obsadzić jakieś 40 arow.
    • Przez Matek_1264
      Witam, chcę w tym roku zasadzić truskawki w sierpniu i potrzebuje porad jak dalej postępować z polem i jak nawozić.
      Wyniki analizy gleby otrzymałem dziś.Są zalecenia nawozowe jednak nie wiem kiedy sypnąć nawóz i wapno.

Sytuacja wygląda tak: pole do tej pory to dwa sąsiadujące kawałki ze soba które finalnie będą połączone.

Kawałek 1- wiosną zasiana gryka, ztalerzowana i zaorana. Następnie posiana gorczyca która już kwitnie.

Kawałek 2- późną wiosną zasiany owies który rośnie do tej pory.

Do dyspozycji mam obornik od krów i owiec i nieco kurzaka.

Powiedzcie jakie ruchy teraz poczynić bym za 3 tygodnie mógł wsadzać truskawkę w pole i żeby coś z tego wyszło.  
    • Przez migraj
      Witam. Proszę o radę bardziej doświadczonych kolegów. A mianowicie czym mogę usunąć Babkę Lancetowatą z plantacji truskawki?

• Przez robal54
      Fajna prosta maszyna szybko pościeli i tak rozdrobnione że kopytami do kanału tak szybko nie zgarną .Szkoda że niema odpowiednika polskiego . Rębaków to jest pełno, a takiej maszyny nasze firmy nie mogły by wprowadzić na rynek .Zachodnie to mają cenę zaporową a na polską to może było by stać.

• Przez MateuszZienkowicz
      Witajcie, mam pytanko dotyczące sezonowej sprzedaży truskawek.
      Jestem rolnikiem, areał truskawek został powiększony do rozmiarów które wymuszają na mnie poszukiwanie nowej drogi sprzedaży. Chciałbym zacząć handlować truskawką w okolicznych miastach. Z tego co się dowiedziałem póki co potrzebuje zgodę od gminy na zajęcie pasa drogowego. 
      Co jeszcze od strony rolniczej? Sanepid? RHD? 
      Jak to zrobić żeby było full legal i jak przyjdzie straż miejska to nie bedą mogli mi nic zrobić. 
      Dziękuję za pomoc!

• Dodaj nową pozycję...
v