Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Karol dał plamę po całości. Laski go przepiły a rano nawet nic p nich nie było widać a on wyglądał jak by chlał 3 dni :D Wiadomo,że jednak wszyscy tam jakąś presję mają z tą całą sytuacją no i Karol jej nie wytrzymał. Młody jeszcze to ma czas. Gorzej z tym gościem od wina. Taki był "wiracha" a na finał zachować się nie umiał i te jego teksty,że on tylko pojedzie do jednej zobaczyć jak tam i co tam i w razie czego to by do drugiej pojechał chętnie...pisałem już,że ta pierwsza szybko wyczuła,że to niska liga i w porę wycofała się w elegancki sposób.

Gościu z Wołomina rozwalił system mówiąc "nie będę tego komentował"...on naprawdę myślał, że się załapie O.o

Zbyszek jak zwykle pokazał klasę i umiał zakończyć wszystko w dobrym stylu. Babka jak jej tamta druga już nie bod burzała też zaczęła się zachowywać i wypowiadać jak na czyjegoś gościa przystało no i wyszła z tego z twarzą. Zbyszek pięknie też się odsłonił z tym,że był taki zablokowany i wycofany przez to swoje kalectwo a udział w programie dał mu wiarę w siebie. Trzeba mieć siłę by powiedzieć coś takiego publicznie. Pięknie to powiedział na koniec i nie dziwię się, że Marcie łzy poleciały...zresztą pewien jestem,że w tym momencie wiele takich łez poleciało przed telewizorami.  

• Like 3
Opublikowano
mam takie pytanie. jak rolnik ozeni się z panną i po jakimś czasie rozwioda sie to hektary ida na pół? czy tylko to co wspólnie dorobili się w trakcie małżeństwa?
Gość ZosiaSamosia
Opublikowano
Ale tylko to czego wspólnie się dorobicie. Jeżeli np rodzice przekazują gospodarstwo, kiedy syn/córka jest już po ślubie to nienależy się już nic drugiej osobie. A tak naprawdę to przy rozwodzie sąd ustala co, komu i ile się należy.
Opublikowano (edytowane)

To co przed ślubem wchodzi w skład wspólnego majątku, to co po ślubie też, w razie rozwodu na pół albo spłata. Chyba, że przed ślubem podpisaliscie intercyzę, ale to już na początku małżeństwa dajesz babie znać, że do końca jej nie ufasz :)

Chyba :P

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Jeżeli ktoś nim się ożenił (wyjdzie  za mąż ) miał już w posiadaniu gosp. to współmałżonek nie należy do tego majątku ,chyba że po ślubie zostanie dopisany .  Wszystko co jest w naszym posiadaniu przed ślubem ,jest naszym majątkiem osobistym i nie wchodzi w skład majątku wspólnego po zawarciu małżeństwa . 

6 godzin temu, ryzakk1 napisał:

mam takie pytanie. jak rolnik ozeni się z panną i po jakimś czasie rozwioda sie to hektary ida na pół? czy tylko to co wspólnie dorobili się w trakcie małżeństwa?

Tak jak wyżej napisałam . Jeżeli rolnik nie dopisał żony do swojego majątku osobistego czyli w tym przypadku gospodarstwo ,żonie po rozwodzie nie należy się spłata z tegoż gosp . Podziałowi podlegać będzie tylko to co razem kupili ,zrobili po ślubie o ile nie mają rozdzielności majątkowej .

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano
Tak Meg takie jest prawo. Ale jeżeli sąd uzna że drugiej osobie należy się część majątku jako zadośćuczynienie za krzywdę czy stratę jej majątku wtedy może podzielić i majątek osobisty.
Opublikowano
1 godzinę temu, ZosiaSamosia napisał:

Tak Meg takie jest prawo. Ale jeżeli sąd uzna że drugiej osobie należy się część majątku jako zadośćuczynienie za krzywdę czy stratę jej majątku wtedy może podzielić i majątek osobisty.

No  ae jak małożonek w noc poślubną Cię upuści ze schodów to dziedziczysz całość ;)

Opublikowano

To zależy jakiego ma prawnika w drugą stronę też to działa :$

Opublikowano (edytowane)
3 godziny temu, staszek131415 napisał:

No  ae jak małożonek w noc poślubną Cię upuści ze schodów to dziedziczysz całość ;)

Z całością ,to nie jest takie proste . Połowa co najwyżej ,ja dziedziczyłabym z jego majątku osobistego . 9_9

Zosiu  ,masz rację ,najlepiej się nie rozwodzić. To nic ,że  mąż /żona to wróg ,lecz  nasz wróg ,na naszej krwi wyhodowany .... zawsze nasz nie obcy .:10_wink:

Edytowane przez Meg5
Opublikowano (edytowane)

Oj bo po 70 -tce  podobno puszczają wszystkie hamulce .:13_upside_down:

Edytowane przez Meg5
Opublikowano
3 godziny temu, qwerty123 napisał:

Słyszałem że mają kręcić zupełnie nowy program pt. "Rolnik szuka klaczy" prawda to?

I tak ,że nie kozy .:D

Opublikowano
12 godzin temu, ZosiaSamosia napisał:

Zosia nie masz racji .Sąd sobie może wiesz pogwizdać .Jest tak ,jak napisała Meg .

Gość ZosiaSamosia
Opublikowano
Koniecznie chcesz przykład? Osoba mi bliska popadła w nałóg. W miedzyczasie wziąła ślub, narobila długów, okradla też swojego współmałżonka i naraziła na poważne niebezpieczeństwo jego dziecko. Wszystko bez wiedzy drugiej osoby. Przy sprawie rozwodowej współmałżonek otrzymał połowę majątku osobistego. Życie....
Opublikowano

Mikołajowi to w tym roku z tego wina wyjdzie tylko ocet...zresztą ta co wycofała się w porę już mu mówiła,że coś kwaśne te jego wino...na co on miał równie kwaśną minę :D

Co by nie mówić w tej edycji tylko Zbyszek trzyma fason w każdej sytuacji a reszta wybieranych i wybierających dostarcza nam tylko rozrywki...swoim kosztem :D

• Like 1
Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez radas
      Witam jestem Nowy na tym Mega fajnym forum od kilku lat jeżdze do wujka Pomagać mu w 100hektarowy gospodarstwie !! Mega podoba mi się ta praca !! mam 18 lat i Marzy mi się Własne gospodarstwo !! ale niemam pojecia jak mogę zacząc realizować swoje mażenie !! czy w ogóle mam jakieś szanse ?? z kąd wziąć kase Itp. ?? POzdrawiam wszystkich !
    • Gość kadioor
      Przez Gość kadioor
      Jestem młodym rolnikiem. W 2019 chcę ubiegać się o dotacje z funduszu 'młody rolnik'. Czy podlega temu zakup busa bądź chłodni? Chciałabym z niego korzystać w celach rolniczych i nie tylko. Jak wyglada teraz sytuacja jeśli o to chodzi? Czy ktoś z was ubiegał się w podobnym celu? 
    • Przez Paula98r
      Dzień dobry. Mam pytanie odnośnie młodego rolnika. Czy mam szanse dostać 
      - mając skończone technikum mechanizacji rolnictwa
      -zdany egzamin zawodowy na M1 i M2 
      - nie zdany egzamin na M 43
      Czy jak mam nie zdanej ostatniej kwalifikacji to mam jakieś szanse czy musze mieć wszystkie 3 kwalifikacje?

• Gość kadioor
      Przez Gość kadioor
      Jestem młodym rolnikiem. W 2019 chcę ubiegać się o dotacje z funduszu 'młody rolnik'. Ile procent dotacji muszę przekazać na dany cel? 80% czy 100%? Chciałbym wiedzieć czy zostaje jakiś procent dla siebie, który nie będzie sprawdzany na co został przekazany. 
    • Przez rolnikk70
      Witam złożyłem wniosek na mr w lipcu jak długo mam czekać za decyzją?
  • Dodaj nową pozycję...
v