Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam od roku jestem posiadaczem fenda 106s turbomatik i mam z nim taki problem zeby zalaczyc wom musze zgasic sllnik wybrac prędkość i odpalić ponownie,nie działa dzwigna przy kierownicy.Wiem, że przyczyna tego stanu jest uszkodzone łożysko oporowe ,wiec postamowiłem je wymienić lecz niestety nie wiem jak sie do tego zabrać.Pomóżcie czy musze rozpoławiać ciągnik czy moze da się to zrobić w inny sposób.

Opublikowano

Dlaczego nie robić tego samemu?O ile dobrze myślę to trzeba rozpołowić po między skrzynią a tylnym mostem.Myślałem,że może uda się wysunąć wałek przez okienko z tyłu po prawej stronie przy wom.Skoro nie to do czego służy to okienko?Może kolega podsunie mi kilka wskazówek na co uważać podczas takiej naprawy.

Opublikowano

Jeżeli to łożysko oporowe sprzęgła WOM to powinno dać się to zrobić przez okrągły otwór zasłonęty blachą.Mogę pomóc rysunkami ale musisz podać maila.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kamil8352
      Witam. Fendt 716 vario 2002r. Po nacisnieciu przycisku nie zmienia zakresu predkości I/II. Po zmianie zakresu mechanicznie kluczem na ciagnik jeździ tak jak powinien. Nie wyswietla zadnych błędów.
    • Gość
      Przez Gość
      witam,
      pytanie jaka jest najwolniejsza jazda na TMSie ?? włączam pierwszą skrzynie i to jest najwolniej ?? a wolniej to już tylko na dżoju z wyłączonym TMS .. czy jak ??
      i do czego te pomarańczowe pokrętła ??

• Przez matimariusz
      Witam. Rozebrałem sprzęgło w renault 113.14 i nie zwróciłem uwagi jaki jest kierunek tarczy sprzęgła. Tą dłuższą częścią flanszy do koła zamachowego czy do skrzyni biegów?
    • Przez Przemek2175
      Witam , chciałem zapytać czy wymieniał ktoś tarczki sprzęgła w Case 4210  ? trzeba ściągać  kabinę I rozpołowić ciągnik ? Jakieś wskazówki ?
    • Przez Polacek
      Witam,

Czy w okienku regulacji sprzęgła znajduje się jakaś kalamitka ? znalazłem taki film :

• Dodaj nową pozycję...
v