Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

mam pytanie , czy można zamontować turbo do tego ciągnika ale bez ingerencji w silnik - wymiana tłoków itd , cel lekkie podniesienie mocy ale głównie poprawa dynamiki silnika , chodzi aby ożywić ten silnik , był bardziej dynamiczny , prosze o odpowiedz , czy bez przeróbki jest to możliwe aby ten ciągnik mógł tak pracować

Edytowane przez Matey
Opublikowano

Musisz zmienić sporo rzeczy. Tłoki ,korbowody nie wiem czy wal nie jest inny pompa paliwa tez musi być pod kręcona kolektory i jeszcze trochę innych rzeczy. Ale po co pod kręcąc silnik jak on napędu nie ma? W polu i tak szału nie zrobisz ewentualnie w transporcie.

Opublikowano

bel920- jeszcze bardziej dynamiczny? :) Niby silnik starego typu nie jest przystosowany do turbo, ale z drugiej strony nic mu nie powinno być. Prędzej bym się obawiał o tylny most. ;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez artur04c
      Witam, potrzebuję tabele wysiewu do wyżej wymienionego rozsiewacza. Jedynie na temat tego rozsiewacza wiem, że wchodzi w niego 1 big bag ;). Pozdrawiam. 
    • Gość
      Przez Gość
      Witam wszystkich. Jak w temacie szukam i szukam książki z insukcją napraw do ZETORA 10145 turbo. Znalazłem książkę do URSUSa 1014 ale nie jestem pewny czy to bliźniaczy model. Proszę o pomoc
    • Przez michalc123
      Witam, szukam z jakim momentem trzeba dokręcić głowice w 2140 turbo oraz kolejność dokręcania.
    • Przez bizonsuperzo56
      witam wszystkich na forum. chcial bym sie dowiedziec od posiadaczy i tych ktozy posiadali taki ciagnik o tym modelu jaki jest tam montowany silnik ??? jego wady zalety jak skrzynia biegow czy w kabinie jest cicho itd
      i czy warto tali cignik kupic jest z rocznika 90
    • Przez Fujitsu
      Sprzedam Ursusa 6 cylindrowego nowy typ silnika, zaczepy do poprawek blacharskich i ogólnego ogarnięcia technicznie w dobrym stanie cena 11.500
  • Dodaj nową pozycję...
v