-
Podobna zawartość
-
Przez ceston
witam ostatnio przebiła i rozerwała się opona od mojego MF więc pojechałem kupić druga podniosłem stronę ciągnika do góry i tu niespodzianka. koo mimo wyłączonego hamulca i biegu nie chce się kręcić. zupełnie jakbym miał mechanizm ciągle załączony. grzybek od mechanizmu jest wyciągnięty nie wciśnięty. co tam mogło się popsuć. i czy jest możliwość że poprzedni właściciel mógł go zaspawać na stałe?. Ciągnik od samego początku ma duży promień skrętu z podczepiona maszyna w górze jeszcze gorszy czy to może być przyczyną?
-
Przez NorbertSzymanek
Witam mam problem z migającym przyspieszaczem D na rozgrzanym silniku czym to może być spowodowane?
-
Przez crypto
Witam
Posiadam MFa 6490 z 2011 roku i probuje nim pracowac z agregatem uprawowo siewnym. Mam tylko problem ze znacznikami. Znaczniki sa na silownikach jednostronnego dzialania, poniewaz w druga strone chowa go sprezyna. Czyli mamy uklad jak np. w wywrocie przyczepy. Problem jest taki ze nie wiem gdzie, jak, czy w ogóle da przestawić rozdzielacz hydrauliki pod taki silownik. W MFach 3080, 5430 sa takie sruby przy rozdzielaczach i nimi ptzestawia sie na siłowniki jednostronne.
Wiem ze wystarczy przesunac wajche w druga strone i silownik sie schowa tylko ze wtedy pompa bije ciśnienie w wolne gniazdo az slychac po silniku to obciążenie.
Pomoze ktos?
-
Przez Nemo123
Witam. Mam taki problem ze w modelu 6245 rozłącza mi wałek wom. Jak podepnę do glebogryzarki wszystko jest ok a jak zapnę mulczer to po włączeniu walka przydusi lekko silnik i zaczyna migać kontrolka od walka. Jak załącze jeszcze raz to ucina śrubę zabezpieczająca na wałku. Ktoś wie gdzie szukać przyczyny ?
-
Przez arturwojna
Witam
Mam problem z mrugającą kontrolką sprzęgła. Po przekręceniu kluczyka mruga i także podczas jazdy. Gaśnie jedynie po naciśnięciu sprzęgła. Czuć też poślizg tarcz na rozgrzanym ciągniku przy ciężkiej pracy ( prędkość jazdy spada a obroty silnika nie- 4-D) Czy może ktoś miał taki przypadek ?
-