Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

ja mam 1521 w mazowieckim nie wiecie jaka była liczba wniosków w mazowieckim i świętokrzyskim

Opublikowano

Cześć. Jestem nowy na tym forum. Waszej dyskusji przypatruję się od dawna z zainteresowaniem. Nie korzystałem nigdy z PROWu. Jedynie z Młodego Rolnika. Mam 60 ha i wszystkie niezbędne maszyny. Jednak wymiana sprzętu bardzo mnie kusi. Przed złożeniem wniosku na PROW wstrzymała mnie niepokojąca tendencja spadku cen płodów rolnych i wzrost cen do produkcji. Jak myślicie - czy to się odwróci? Zastanawiam się nad następnym PROWem-o ile jeszcze będzie.

Pozdr

Opublikowano
194 nr w śląskim więc myśle że długo nie będzie trzeba czekac smile.gif oczywiscie zależy od urzędników wink.gif

Ja też jestem ze śląskiego :P i mam numer 354 jak będziesz miał wezwanie do agencji do podpisania umowy bądź poprawek czego nie życzę to wyślij mi info. Będę wdzięczny jak nie zapomnisz.

Pozdro

Opublikowano

Wicie co panowie myślę sobie że jeśli wszystko to pójdzie tak gładko jak w poprzednim naborze to trochę poczekacie......Ja też myślałam sobie gładko pójdzie i co i nie poszło opieszałość ARiMR jest wielka......a chętnych jeszcze więcej niż poprzednio

Opublikowano

Znalazłem kiedyś na stronie agencji że niby można będzie po losowaniu, więc pewnie można. Kolega dzwonił dziś do dyrektora agencji w Poznaniu z pytaniem kiedy może liczyć że jego wniosek wezmą do ręki. Ma numer prawie 3tysiące i odpowiedział mu że podpisanie będzie jakoś w sierpniu. Bardzo ciekawe prawda?

Opublikowano

Niby teraz. Ma iść błyskawicznie ponieważ za mało dotąd wydali. Też w to nie wierze choć bardzo bym chciał jestem 1500 numerów za nim. Przed wyborami zawsze obiecują.

Opublikowano

w pierwszej 300 :P lepiej niech sie śpieszą z wypłatą kasy bo narazie czekam za zwrotem :) a co do sierpnia to mało prawdopodobne. kaśka co brałaś? wnioski powinny być na stronie armir

Opublikowano

Skąd masz takie info????Wydaje mi się że zanim znowelizują te ustawy o przesunięciu kasy z następnych lat na ten nabór to trochę czasu minie...............

Opublikowano
Ja też jestem ze śląskiego :P i mam numer 354 jak będziesz miał wezwanie do agencji do podpisania umowy bądź poprawek czego nie życzę to wyślij mi info. Będę wdzięczny jak nie zapomnisz.

Pozdro

Snajper to masz prawie tak samo jak ja heh ja tez ze slaska

Opublikowano

Przecież jak niektórych nie ma na liście z losowania, bo odpadli przed nim, to znaczy, że była preselekcja. Myślę, że w tych województwach co nie wykorzystano limitu będą już niedługo rozpatrywać, ponieważ chcą wznowić nabór we wrześniu.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez TomZet
      Witajcie. 
      Z tego co udało mi się do tej pory wyczytać od 2023 zasady przyznawania premii dla młodego rolnika ulegną znacznym zmianom. 
      Pierwsza z nich to powiększenie dotacji z 150 na 200 tysięcy. 
      Kolejna bardzo ważna, ale chyba jeszcze nie potwierdzona to brak wymaganej ziemi. Do tej pory rolnik musiał w ciągu 9 miesięcy od otrzymania pozytywnej decyzji powiększyć gospodarstwo do minimum średniej województwa lub kraju.  Dzisiaj wiemy, że najprawdopodobniej ten wymóg niknie, zostanie zastąpiony nieco większą niż dziś wielkością ekonomiczną gospodarstw. 15 tysięcy euro. 
      Co sądzicie o tej zmianie? 
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez jarekvip99
      Ile po wzieciu młodego rolnika moge sprzedac maszyne zakupiona z tej dotatcji? zmieniam ciagnik i mysle o wiekszej
    • Przez zenmaniek
      Witam
      Jest tu ktoś kto korzystał z dofinansowania na wymianę dachu z azbestu, chce wiedzieć czy w ogóle warto brać to pod uwagę?

• Dodaj nową pozycję...
v