Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

No właśnie tak samo myślałem żeby do lasu wygnać czy na śmietnik ;),sąsiedzi nie wchodzą w gre bo u mnie to walki wschodu z nimi prowadze także ...

Opublikowano

wie ktos moze co bendzie jak ktos wylosuje np 1500nr a kasy starczy na 1000 wnioskow!

czy jego wniosek zostanie przesuniety na nastepny prow? czy bendzie trzeba w nastepnym prow skladac od nowa?? jak to jest??

Opublikowano

no to troche bezsensu sa te przepisy... jak komus wniosek wypelniała firma to wzieła zaliczke... a teraz szansa zeby sie załapac jesy 1:3 powinni reszte wnioskow przesunac na nastepne lata...

Opublikowano

czy wy jestescie tepi? po co sie pytacie na okraglo o to samo. jest wyraznie napisane gdzie szukac informacji! Na strobue ARIMR jest dokladne info, dokladna tabela

Opublikowano

To może być tak,że niektórzy dostaną kasę dwa razy a inni wcale, bo znam dużo osób, którzy składali wnioski w poprzednim naborze i teraz i jak im powiedzie się w losowaniu to znowu dostaną dofinansowanie, a ten co wcześniej nie składał i teraz go wylosują na końcu to zostanie z niczym.

Opublikowano
tępy to może być twój stary...!!! jeśli Masz troszkę kultury to byś odpisał normalnie! widocznie, że obce jest to pojęcie dla Ciebie...

jak jestes takim mlotkiem ze nie potrafisz zerknąc 3-4 posty wyzej aby znalezc odpowiedz, to ja ci wspólczuje. caly czas podawane są linki do tabeli ktora zmienia sie co wieczór. sam podawalem link do tej strony. masakra. czytajcie posty innych zanim zadacie glupie pytanie na ktore stale ktos odpowiada.

oto link:

http://www.arimr.gov.pl/index.php?id=1&zaj=1&kol=860

i niech nikt juz nie zadaje wiecej pytania: " A co w moim województwie?"

Opublikowano

Witam.

@Cihu może i jestem młotkiem,ale jak widzisz to jerst wszystko opisane nie w kilku postach tylko w całym temacie,który jest obszerny-trudno znaleźć informacje,które akurat ja potrzebuję.Gdybym jeszcze mógł Cię prosić o trochę szacunku wobec mej osoby to byłbym wdzięczny ;)

Opublikowano

Niektórzy na forum nie wiedza jak takie forum funkcjonuje. NA każdym innym forum dostli by juz ostrzezenie. Żeby forum było czytelene podstawa to szukanie i czytanie juz istniejacych postów i tematów a dopiero jak nie ma potrzebnej nam info to piszmy nowy post lub zakłądamy tremat. !!!!!!

Opublikowano

A czy to jest pewna wiadomość, że jak ktoś teraz nie trafi to odrzucą jego wniosek? To troche nie fer by było, bo naprawde nie wszyscy mają szczęście i mogą nigdy nie trafić. Ja w poprzednim losowaniu na dogrywce byłem na szarym końcu.

Opublikowano

No ja też w dogrywce SPO byłem na szarym końcu.

Ciekawe ile jeszcze wogóle kasy zostało do rozdysponowania na modernizacje do końca tej edycji PROWU.....

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez TomZet
      Witajcie. 
      Z tego co udało mi się do tej pory wyczytać od 2023 zasady przyznawania premii dla młodego rolnika ulegną znacznym zmianom. 
      Pierwsza z nich to powiększenie dotacji z 150 na 200 tysięcy. 
      Kolejna bardzo ważna, ale chyba jeszcze nie potwierdzona to brak wymaganej ziemi. Do tej pory rolnik musiał w ciągu 9 miesięcy od otrzymania pozytywnej decyzji powiększyć gospodarstwo do minimum średniej województwa lub kraju.  Dzisiaj wiemy, że najprawdopodobniej ten wymóg niknie, zostanie zastąpiony nieco większą niż dziś wielkością ekonomiczną gospodarstw. 15 tysięcy euro. 
      Co sądzicie o tej zmianie? 
    • Przez karolr2
      Witam chcę założyć nowy temat poświecony modernizacji małych gospodarstw na terenach południowowschodniej części Polski.Słuchałem dzisiaj ministra Kalemby i podobno sie szykuje jakaś dla nas pomoc.Jeśli ktoś coś wie to proszę niech się wypowie w tym temacie. Z tego co wiem ja to ma być pomoc dla gospodarstw o wielkości średniej wojewódzkiej ilości posiadanych ha
    • Przez Roki212
      Skoro wysartowała nowa kampania to niech będzie i nowy temat z tym związany, nie ma co zaśmiecać tego z 2024 problemami i zapytaniami jeśli chodzi o aktualny nabór  
    • Przez Celownik07
      Panowie i Panie, 23 października rusza wspomniana interwencja.
      Jak ktoś zainteresowany to temat będzie temu służył. Uruchamiam go bo ... Jestem zainteresowany i chętnie będę wymieniał się informacjami. Mnie interesuje zakup rozsiewacza wapna rcw dla gospodarstwa do 10ha a który mógłby posłużyć również na uslugi- u mnie w okolicy ciężko o takowe.  Gospodarstwo na naturze 2000 dodatkowy punkt. Minimalna liczba punktów to 6. W załącznikach co można zakupić. Grupa rolników (min.3) dofinansowanie do 80%, pojedynczy rolnik do 65%. Min. Wartość zakupu 20kPLN.  Biorę po 200zl i słucham Państwa!. 

Po weekendzie powrzucam informacje jakie uda mi się znaleźć w necie. Dla mnie świeży temat, którym się jeszcze nie interesowałem.
    • Przez jarekvip99
      Ile po wzieciu młodego rolnika moge sprzedac maszyne zakupiona z tej dotatcji? zmieniam ciagnik i mysle o wiekszej

• Dodaj nową pozycję...
v