-
Podobna zawartość
-
Przez Kalub
Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się czy można utrzymać się z hodowli 10 krów(simentali mlecznych)? Urodzone jałówki odchowywał bym i sprzedawał do dalszej hodowli. Czy byłbym w stanie zarobić na miesiąc około 2-2.5 tyś?
-
Przez Kalub
Dzień dobry, chciałbym dowiedzieć się ile mleka dają krowy ras zachowawczych w ciągu laktacji? Chciałbym mieć w stadzie 5 krów aby otrzymać dopłatę.
-
Przez Michał123
Dzień dobry, planuje zaczęcie hodowli krów mamek rasy hereford. Zastanawiam się czy utrzymam się początkowo z 10 mamek? Czy bardziej opłaca się opasać cielaki, czy sprzedawać odsadki, czy może odchowywać jałówki i sprzedawać do dalszej hodowli? Czekam na wasze propozycje.
-
Przez Gość BaszaPasza11
Witam. Interesuje się założeniem hodowli owiec kameruńskich. Na początek myślę nad 4 samicami i 1 samcem. Chciałbym się dowiedzieć jak do tego podejść. Co mogę im dawać oprócz trawy lub siana? A jeśli chodzi o siano to ile snopków z polskiej prasy Sipmy z224 potrzeba na wykarmienie tych 5 sztuk przez rok? Na pewno chciałbym zacząć je rozmnażać więc też proszę o porady. Pastwisko mam gotowe, oraz stajenke mam w planie postawić.
-
Przez Cinkowski96
Witam, zastanawiam się czy opłaca się kupić łuskarkę do orzechów o wydajności 50kg/h. I tutaj pytanie czy przy obecnych cenach opłaca się w to bawić? Ile może zostać z jednego kg orzechów wloskich? Oraz ile można wyłuskać przez godzine?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Sprzedam kaczki biegusy indyjskie