Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, zastanawiam się czy opłaca się kupić łuskarkę do orzechów o wydajności 50kg/h. I tutaj pytanie czy przy obecnych cenach opłaca się w to bawić? Ile może zostać z jednego kg orzechów wloskich? Oraz ile można wyłuskać przez godzine?

Opublikowano

kolega sie w to bawil-a ze mu sie nudzilo to recznie znaczy mlotkiem lupal. gdzies odpadow byla polowa przy cenie 4-5 zl a lupanych 25-30 kg to zarobek byl, tyle ze 2 lata nie bylo praktycznie orzechow a w tym roku jest kleska urodzaju wiec i ceny beda kiepskie, piekarnia 16 zl, piekne polowki 25-30 zl zaleznie od klienta ,ilosci pol kilo -kilo.....najwazniejsze to znalezc powaznego klienta typu piekarnia a potem myslec o biznesie..

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez czysty26
      Witam!
      Zastanawiam się nad kupnem maszyny do obierania ( łuskania ) bobu. Do tej pory obierałem ręcznie (a raczej obierało 50 ludzi ) zaczęło mnie to już męczyć i zastanawiam się nad maszyną. Produkuje bób do sieci marketów i musi on wyglądać bardzo dobrze bo inaczej zwrot . Widziałem filmiki z takimi maszynami i mam wątpliwości co do jakości takiej obróbki. Dlatego mam pytanie do osób które miały styczność z taką maszyna, czy bób tak obrany nadaje się do sprzedania na świeży rynek, czy nasiona wygniatane przez wałki nie zmieniają koloru po paru godzinach itd. itp.
    • Przez RubenDesiewicz
      Witam, myślę nad ulepszeniem swojej łuskarki i dorobienia do niej taśmy podającej strąki pod wałki.

Moje pytanie brzmi, jakiej taśmy mam użyć?
      Gdzie będę mógł zakupić taką taśmę, nadającą się do takiej łuskarki, aby miała odpowiednie parametry do tego sprzętu? 

Pozdrawiam
      Z góry dzięki za odpowiedzi!
  • Dodaj nową pozycję...
v