-
Podobna zawartość
-
Przez MARAKAM
Witam mó problem przedstawia się nastepująca na częścią mojej działki przebiega LINIA ENERGETYCZNA cztery lub 5 przewodów do domu sąsiada a tam mam wolna przestrzeń i chciałbym postawić tam garaż bo powoli nie mam gdzie trzymać maszyn, a bardzo nie lubię trzymać ich na dworzu i teraz moje pytanie czy próbować budować, chciałby zrobić to na zgłoszenie, a dokładniej na dwa zgłoszenia. Lub pobudować garaż z płyt betonowych takich od płota. Czy jest coś takiego możliwe i czy ktoś próbował. Jakie mausza być minimalne odległości od przewodów.
-
Przez jarekvip99
Mam w planach wybudowac garaz o powierzchni okolo 200 metrow kwadratowych w ksztalcie litery L z dachem jednospadowym. szerokosc garazu to 8 metrow i stad moje pytanie czy wytrzyma dach obciazenie sniegu? sciany pustak zuzlowy gdyz nie trzeba go obrzucac na poczatku ani nic i lepiej dac calego czy np 3/4 by wystarczylo? dach pewnie drzewo co metr krokwia potem laty i blacha trapezowa. a moze mozna z czegos taniej zrobic dach? blacha raczej by zostala ale np stal zamiast drzewa i co ile by bylo trzeba zrobic? w halach stalowych robia co 4 metry minimum nawet i do 6 metrow. ale czy stal nie drozsza niz drzewo? bylem zainteresowany tez hala stalowa ale najlepiej aby zgralo sie wszystko z moimi starymi budanki i jakos wygladalo wszystko razem to musi byc buden w ksztalcie litery L.
-
Przez Camel7771
Witam. Chciałbym dobudować wiatę do garażu o wymiarach 7m x 9 m. i mam pytanie co z planem? Jak to załatwić jak najtańszym kosztem? Trzeba cały plan na taki budynek robić czy są jakieś obejścia że wyjdzie to taniej? bo to w sumie tylko dwie ściany i dach. Proszę o poradę jeśli jest ktoś w temacie. Pozdrawiam.
-
Przez Filipson
Witam. Mam zamiar przerobić garaż na oborę dla opasów i potrzebuję Państwa pomocy jak byłoby najkorzystniej wykorzystać posiadane pomieszczenia. Na chwilę obecną posiadam 17 sztuk byków oraz 4 sztuki jałówek - wszystkie mają około 10-11 miesięcy. W najbliższym czasie zamierzam dokupić około 10 sztuk młodych cielaków (miesięcznych). Dobrze byłoby gdyby udało się wplanować 2,5-3 metrowy korytarz.
Załączyłem szkic garażu wraz z jego wymiarami wewnętrznymi. Na kolor ciemnoczerwony zaznaczyłem drzwi które mają niecałe 4 metry szerokości. Wysokość garażu to 3 metry. Ściana wewnątrz budynku może być zburzona gdy będzie to konieczne.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Budowa garażu
Case Puma w garażu