Skocz do zawartości

Składany heder w Claasach

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Jak dla mnie lepszy bo nie wystaje aż tyle przed kombajnem. ale chyba jest bardziej skomplikowany w budowie bo nie dość że sie nakłada jedna na druga część to sie jeszcze przesówa.

Opublikowano
ja slyszalem o wiekszych hederach tego typu, np. 12m w new hollandzie (ale tylko slyszalem, nie widzialem) i nawet nie chcialo mi sie zastanawiac czy to prawda czy ktos cos przekrecil, ale o takich 6m tez slyszalem :)

http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?act...post&id=674 wlasnie o czyms takim mi kolega opowiadal :D , do tamtego roku pomagal on w pewnym gospodarstwie o duzej powierzchni pow. 500 ha gdzies kolo berlina.

wlasciciele tago gospodarstwa zamowili wlasnie new hollanda z takim hederem i niestety zawiedli sie, serwis przyjezdzal codziennie i nie byl w stanie uruchomich tego hederu B) , mowil, ze albo kosa nie chciala chodzic, albo slimak i tak na okraglo :) .

musiala przyjechac firma uslugowa i skosila caly areal i niezla gaże przy tym :)

Opublikowano

Tego hedera się nie składa, przy dużych szerokościach są tak duże wygięcia nagarniacza, że nie może on być w jednym kawałku. Chyba wszystko jasne?