Sprawdź problem ze światłami 7245 na AgroTesty.pl
Zetor 7245 1984-1993 Dane techniczne
-
Podobna zawartość
-
Przez Pawel1992
Witam koledzy , mam pewien problem w moim Zetorze 7245 z 90r , otóż od pewnego czasu zaczął dziwnie klekotać (podobnie jak c330) początkowo tylko na wyższych obrotach , natomiast dziś przy pokładzie coraż bardziej było słychac ten klekot , praktycznie cały czas m czy to no wolnych obrotach , czy srednich , czy wysokich (tu troche mniej bo go silnik zagłuszał) , nawet gdy stał w msc a dodawałęm gazu to też klekotał... Nie klekotał tylko wtedy gdy go na jałowym biegu zostawiłem na tych samych obrotach (przy dodawaniu gazu a i jakże też klekotał , dopiero gdy utrzymałem okreslona ilość gazu wtedy dźwięk byłczysty) Dodatkowo wydawało mi sie jakby spadła mu moc , otóż przy dość płytkim pokładzie , 3 skibowym pługiem na równym polu pod koniec nie dawał sobie rady na 3 biegu , musialem go na obrotach puszczać w ruch...
Mi osobiscie wydaje się że to może być problem z jednem z cylindrów , tak jakby pracował na 3 a nie na 4... Powiedzcie mi prosze co to waszym zdaniem może być , i jak sie zabrac do naprawy tego.
-
Przez Poznaniak
W 7245 Wyskakiwał wsteczny i rychotał, zdjąłem kape z góry i widzę ze igiełki na tym krótkim wałku od biegu wstecznego musiały wylecieć bo cały lata,
Proszę o poradę w jaki sposób go zdemontować? Będzie trzeba gdzies rozpołowic i wyjać tryby ?
-
Przez garos
Witam słyszałem że w ww modelu jeśli jest sprawna pneumatyka to można z jej pomocą załączać wom. Tzn te sprzęgło (dżwignia po lewej stronie) co jest można ją podnosić 1 palcem a nie jak mam teraz że musze użyć dość dużo siły aby naciągnąc to sprzęgło. Bo jeśli to prawda to bd całą naprawiał a jeśli nie to nie bd robił. ktoś cos słyszał też o tym czy nie bardzo i czy to w ogóle prawda?
-
Przez El_Chapo2812
Witam, posiadam prase Metal-Fach Z562 i narazie chodzi ona z ursusem C-360, ciągnik radzi sobie całkiem dobrze lecz zamieżam kupić do niej jakis większy ciągnik. Prosze o wasze opinie na ten temat.
-
Przez El_Chapo2812
Witam, zamierzam kupić używanego Zetora 7745 lecz nie ma on zrobionej instalacji pneumatycznej, jest tylko kompresor.
Orientuje sie ktoś z was jaki byłby kosz takiej całej instalacji?
-

Rekomendowane odpowiedzi
Massey Ferguson 590
Case Puma reflektor