Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

śmieszny temat 1.5 hektara to ja bym to konnym jednoskibowcem zaorał.

Ale jeśli chcesz tak jak ja odpoczywać w polu ( hobby ) to nie kupuj 5 podorywkowej, dokup sobie dokładnke do 2 grudziądzkiej, myślę że zrobisz lepiej niż takimi małymi skibami i jak się dorobisz czegoś mocniejszego np c360 to śmiało z 3 polatasz na głębokiej orce ;)

Opublikowano

Witam chciałbym uzyskać kilku rad odnośnie pługa podorywkowego. a mianowicie ja mam taki sprzęt jak w ogłoszeniu http://tablica.pl/oferta/plug-5-skibowygrudziadz-CID757-ID2Z8YF.html kupił go ojciec kiedyś do c330 ale ani razu nim nie robił ( cena zakupu to chyba 100zł było ) i mam pytanie czy jeśli ja bym chciał podorywać facelię jak przekwitnie ( siać tylko żeby kwitła i nektarowała dla pszczół i później robić podorywkę czy da to rade ??? czy się nie bedzie zapychać ??? dodam że to c360 bedzie ciągał proszę o odpowiedź

Opublikowano

Raczej tego nie zakryjesz. Miałem kiedyś taki wynalazek i nawet wysokie ściernisko nie dało się tym ładnie zaorać(zapychało się i nie kryło). Ja szybciutko sprzedałem. Orze dalej C-330 + UG2x30. Raczej do c-360, że by ładnie przykryło to 3x30 będzie dobry.