Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

mam taki problem znaczy jeszcze nie ale moze byc to poczatek czegos otoz podczas pracy w polu na predkosci kolo 8 km na h z agregatem biernym przy gwaltownym wcisneciu sprzegla slychac taki stuk tapniecie lub male uderzenie nie zawsze to slychac szczegolenie jak ma ciezko wczesniej nie bylo czegos takiego do tego mam wrazenie ze jakby bardziej slychac skrzynie jej prace cos zaczyna sie pewnie dziac ale nie wiem co to moze byc niby wszytko chodzi normlanie biegi rewers itd ale jednak nie pracuje jak zawsze moze to wina oleju?

Opublikowano

jakie wspomaganie sprzegla ? mam zamiar wymienic olej na fucha 10w40 chyba czy jakis tanszy? a co do mieszania to zalany byl z granitu utto a dolalem agrolu stam jest stou bo nie wiedzialem ze to bylo utto moze miec to znaczenie? na razie nic takiego sie nie dzieje ale trzeba cos dzialac do tego gdzies od roku slychac mi na 4 terenowej na zajacu delikatne wycie moze to jakies lozysko? ale co dziwne tylko na tym biegu wiec go nie uzywam....

Opublikowano

jak stoisz do traktora przodem to pod kabiną z prawej strony zobaczysz, bo to wszystko na wierzchu jest ta cała hydraulika od sprzęgła. olej może mieć znaczenie , przykładowo u mnie w renówce brakło oleju , a że traktor sprowadzony to i niewiedziałem jaki olej był i też dolałem agrolu i zaczeły się różne problemy z przednim napędem.