Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
57 minut temu, cinek1808 napisał:

Rudolf i Ricardo bez rdzy. Tylko twarde pod nóż. Ricardo w rei było jeszcze w lipcu twarde. Oberon tak mi średnio smakował

A mi kolega tłumaczył że rudolf miękki do obierania

Opublikowano
1 godzinę temu, lukasx21 napisał:

sadził ktoś z was impresje albo surmie? Ewentualnie coś innego z polskich bardzo wczesnych odmian?

Chciałem wziąć w tym roku Surmię z Zamartego ale zniechęciłem się że podobno gnije i wybrałem Denara

Opublikowano

Chłopaki potrzebuję opinii i nazw ziemniaków czerwonych smacznych które nadają się do gotowania, na pierogi i sałatki. 

A jeszcze co sądzicie o odmianie Gala i Soraya warta sadzenia. 

Opublikowano

Nie wiem jak u kogo ale co widzę u nas w okolicy gale to orzeszki rosną I to nie u jednego a jak znajomemu gala urosła bardzo wielka to sprzedać za gale nie mógł bo nie wierzyli że to gala Co do Soraya to teraz dobry na wiosnę podobno nie do jedzenia U nas trafiają się zgnite ale ją odmiany co bardziej gniją 

Opublikowano

Gala drobnica ,soray dużo grubsze plenne ,na wiosnę dużo osób brało i nikt nie narzekał (kwiecień ) w tym roku najmniej zgnitych z odmian które mam W lawędzie dużo zgnitych u kolegi z którym braliśmy razem bardzo mało zgnitych ,ale grube plenne  w niektórym miejscu pola niekształtne ,Zdjęcie lawendy podczas odkopywania konną reszta jeszcze nie kopane ,dla mnie smak ok   

IMG_20211004_171803.jpg

Opublikowano (edytowane)
1 minutę temu, PAN88 napisał:

bynajmniej tak znajomy mi tłumaczył

czyli obcy....   a może że nie mówił??/

Edytowane przez pafnucy
Opublikowano

Panowie a jak z tym Jurkiem, szukam odmiany na póżny zbiór, smacznej, wydajnej i żeby rosła w miarę gruba. Dużo sadziłem tajfuna ale już mam go dosyć. Myślałem kupić Jurka i soraye.

Opublikowano
15 minut temu, Rafiozo napisał:

Panowie a jak z tym Jurkiem, szukam odmiany na póżny zbiór, smacznej, wydajnej i żeby rosła w miarę gruba. Dużo sadziłem tajfuna ale już mam go dosyć. Myślałem kupić Jurka i soraye.

Mam go pierwszy rok i wg mnie lepszy niż tajfun którego ładnych parę lat sądziłem.

Był na najgorszym stanowisku nawiązane dużo moze nie mocno porosly tzn nie ma gigantów tylko równy towar. 

Jak coś chcesz wiedzieć więcej pytaj 

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez mszk8
      Czy ktoś z was uprawia ziemniaki przemysłowe (skrobiowe)? Na jakich ziemiach najlepiej one plonują, jaka jest cena "materiału siewnego" i cena podczas zdawania do zakładu, jaki plon da się uzyskać z ha itp.,czyli tak jak w opisie tematu "wszystko o nim"

Pozdrawiam mszk8
    • Przez tobiasz2804
      Witam macie jakiś patent w kombajnie Anna żeby kłęby perzu nie wlatywały do totolotka ? Odrazu oznajmiam że pryskam i chwastów nie ma ale wiadomo że miejscami się trafi i wtedy zdarza się że wleci w totolotek i odrazu go zatrzymuje i co by tu zrobić żeby tego uniknąć i wylatywało to tyłem ? 

• Przez danielooo25
      Witam posiałem 10 arów buraków pastewnych na polu i pytanie czy buraki będą się nadawać dla bydła jeśli leżą na polu wykopane z nie obciętymi liśćmi dwie noce po -3 stopnie a w dzień deszcz 1-2 stopnie na plusie nie przykryte?
    • Przez PepijnLenferink
      Witam, nazywam się Pepijn Lenferink.
      W ramach moich studiów prowadzę badania dotyczące polskiego rynku cebuli. 
      W tym celu potrzebuję informacji od osób zajmujących się uprawą cebuli.
      Mam nadzieję, że zechcą Państwo mi pomóc, wypełniając krótką ankietę.
      Pytanie 1: Ile hektarów cebuli uprawia się w Państwa gospodarstwie?
      Pytanie 2: W jakim województwie znajduje się Państwa gospodarstwo?
      Pytanie 3: Jakich maszyn używają Państwo do zbioru cebuli? (marka + typ + szerokość)
      Pytanie 4: Jak bardzo są Państwo zadowoleni z używanej maszyny do zbioru?
      Pytanie 5: Czy obsługa serwisowa marki maszyny do zbioru, z której obecnie korzystasz, jest dobra?
      Pytanie 6: Czy chciałbyś używać innej marki do zbioru cebuli? Jeśli tak, to jakiej?
      Pytanie 7: Co jest dla Ciebie ważniejsze w maszynie do zbioru: cena czy jakość?

Dziękuję za pomoc w moich badaniach!
    • Przez goodkat
      Witam wszystkich:) nie zauważyłem tematu typowo pod ziemniaki bardzo wczesne, a ich uprawa jest bardzo ciekawa. Proszę o dzielenie się swoimi spostrzeżeniami na ten temat. Zachęcam do dyskusji.

Osobiście sadzę kilka arów, wiec wiedzy za dużej nie mam;)
  • Dodaj nową pozycję...
v