Stół do rzepaku Jaśko 1188
-
Podobna zawartość
-
Przez tomek15h
Interesuje mnie kwestia siewu nawozów pod rzepak?Dotych czas siałem nawozy po zaoranym polu natomias w tym roku chciałbym zrobić nieco inaczej ,mianowicie posiać nawozy na ztalezowane ściernisko a potem przeorać i siać.Prosze o opinie tych którzy mają coś do powiedzenia w tej tematyce???Pozdrawiam
-
Przez benek79
Witam. Po ile płaca lub beda płacic za rzepak w sezonie 2008.
Ja sprzedaje do ZT kruszwica ale ceny jeszcze nie podali,bedzie pewnie za pare dni.
-
Przez macko25
czy ktoś wie gdzie mozna kupić czujnik od obrotomierza bo zegar mi nie pokazuje obroty silnika jakie mam a nie wiem gdzie szukać a numer katalogowy jest taki RE23375 i nigdzie w internecie nie moge źnaleśc a pisałem do serwisu john deere i zaden mi nie odpisał a napewno w jakiś ciągnikach jest taki sam silnik czy czujnik
-
Przez BIGAGRO
Rzepak ozimy Minerva (j.s. na 3 ha)
Cena: 799.00zł z VAT
Pakiet 5 j.s. cena za j.s. 759 zł (+premia 100 zł do 5 j.s.)
Pakiet 11 j.s. – cena jednostki 719 zł (+premia 220 zł do 11 j.s.)
Rzepak ozimy Minerva F1 to odmiana mieszańcowa zarejestrowana w 2013r. Dostępna w 2016 w sieci dystrybucyjnej firmy.
Szczegóły dotyczące tej odmiany >>
-
Przez Fugeo
Witam wszystkich
Ostatnio razem z ojcem zaczęliśmy rozglądać się za kombajnem zbożowym. Mowa oczywiście o używanym. Chcemy na niego przeznaczyć około 100-110 tys.
Aktualnie posiadamy Claas'a Mercatora 70 z silnikiem Mercedesa i sprawuje się wręcz idealnie. Do koszenia (zboża, rzepak) rocznie ma 50 ha + usługi, więc powinno wyjść ok. 70 ha.
Czego oczekujemy od "nowego" nabytku, przede wszystkim:
napęd hydrostatyczny klimatyzacja w przypadku Claasa silnik Mercedesa stół do rzepaku sieczkarnia heder 4,50
Z racji, że posiadamy Claasa i nie mieliśmy z nim problemów rozglądamy się za tą samą marką. Dużo dostępnych części, stosunkowo tanie.
Przeglądając ogłoszenia trafiliśmy na kombajny marki John Deere 1177 / 1188 Hydro. Nie mieliśmy styczności z tą marką, ale z tego co wyczytałem to potrafią być awaryjne (pękające wały), trudno dostępne części (tylko na zamówienie), drogie części i ponoć lubią trochę spalić.
Plusem John Deera na pewno jest to, że posiada silnik umieszczony za zbiornikiem zboża, a seria 1188 posiada nawet rozrzutnik plew.
Co wy byście nam polecili w tym przedziale cenowym. Nie chcemy kupować czegoś bardzo starego dlatego mile widziane propozycje z rocznika 1990+, chcemy kupić coś czym będziemy mogli pracować kilka dobrych lat.
Pozdrawiam
-

Rekomendowane odpowiedzi
W jakich sklepach internetowych kupujecie materiał siewny rzepaku?
Oprysk rzepaku Jaworzno