-
Podobna zawartość
-
Przez pawelfrr
Witam wszystkich posiadaczy mf. Moje pytanie jest takie, gdzie szukać numerów nadwozia czy nadbudowy czyli tych wybijanych dokładnie w mf 3070 z 1987 r. Kupuje taki model i słyszałem od posiadaczy ferdków że mogą się znajdować w różnych miejscach takich jak pod alternatorem czy z tyłu obok podnośnika pod prawym ramieniem.
Jeżeli posiadacie takie ciągniki napiszcie gdzie jeszcze trzeba zaglądnąć.
-
Przez Jackassiu
Witam
Mam zamiar kupić przyczepę z SANOKA D 45( najprawdopodobniej) wywrot na 2 str, ładowność 3,5t. Po prawej stronie nad tylnym kołem znajduje sie tabliczka znamionowa a z lewej str tej tabliczki jest jeszcze jakiś "aluminiowy pasek" (obydwie te tabliczki są nie czytelne-jakiś nalot+farba). Moje pytanie jest następujące: gdzie szukać nr nadwozia-ramy?
Odnowienie tych numerów kosztuje "TYLKO" ok 310 zł
-
Przez jasiusz19
Witam, w zetorze w prawym kole cieknie mi olej ze zwolnicy. Chce ściągnąć koło i po prostu wymienić simering który prawdopodobnie przepuszcza ten olej . Odkręciłem nakrętki, ściągnąłem łożysko, pokrywę osi, koło koronowe i zatrzymałem się na koszu satelit. Założyłem ścigacz i próbowałem ciągnąć ale coś nie idzie, nie chce na chama bo boje się że coś strzeli i pytanie co trzeba dalej zrobić ? Ciągnąc aż zejdzie czy jest jeszcze jakaś magiczna śrubka która to trzyma a jej nie widać . Pozdrawiam
http://zapodaj.net/0...cb2169.jpg.html
-
Przez stek98
Witam
Przeprowadzam remont przyczepy d-47 (3 strony wywrotu). Chce zrobić do niej nadstawki 30 cm tak aby weszło na nią ok.5 ton max 6. Czy musze wzmacniać rame aby nie popęłakła? Jeśli tak to w jakich miejscach?
-
Przez deymonnn
witam
Kupiłem pług obrotowy kverneland 4 skiby 14 cali. Jedna część ramy była wygięta i spawana(drugi element) z tego co widziałem w ogłoszeniach dużo tych pługów ma właśnie taką wadę. Ponieważ chcę kupić inny fragment ramy (bez napraw) chciałbym się dowiedzieć czy pękanie ram to jakaś norma i czy od razu nie wzmocnić elementu zamiast go później naprawiać.
-

Rekomendowane odpowiedzi
Mam problem z wyjęcia widelca z tulejki Massey Ferguson 3080
Claas Tucano 320