Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli wybierać między 1634 a 16145, to nie ma nad czym się zastanawiać. Silnik w 16245 to 8602.12, zaś 16145 to 8602.1, różnica niewielka. Reszta pomiędzy tymi dwoma ciągnikami sporo się różni.

Opublikowano
Jeśli wybierać między 1634 a 16145

a jesli mialbys wybierac miedzy 1634 a 16245?

ja bym wybral ursusa polska maszyna (patriota trzeba byc) czesci prawie wszedzie dostaniesz i lepszy komfort w kabinie

czesci do zetora dostaniesz z taka sama latwoscia jak do ursusa

Opublikowano

Witam.

Ja posiadam ZTS-a 16245. jestem z niego bardzo zadowolony!!!

Polecam go rowniez tobie!

A co do konfortu...ZTS jest niezle wygluszony! moge w nim sluchac radia bez problemu i nie glosno przy orce!

Jest bardzo wygodny, ja posiadam podgrzewane siedzenie...ale i tak nie korzystam z podgrzewania.

Moim zdaniem jest duzo lepsza widocznosc z ZTS-ie niz w ursusie.

Jesli w polu jeździsz sam to wybierz ZTS-a , a jesli planujesz wozic cala rodzine to wybierz ursusa bo ma wiecej miejsca:D

Mie powiem zlego slowa na ZTS-a... dobrze mi sie sprawuje i jestem z niego bardzo zadowolony...tobie rowniez polecam:D

Opublikowano

Pomyliłeś Ursusa 1614 z 1634 bo ten drugi ma inną kabine, mniejszą lepiej wyciszoną, nie ma tam miejsca napewno dla całej rodziny a widoczność jest bardzo dobra bo kabina jest zamontowana w tym modelu dużo wyżej.

Opublikowano

@ michał4

Może napisz różnice w budowie silników wyżej wymienionych modeli lub 4: 1614, 1634, 16145, 16245 i ciekawe z jakiej fabryki pochodzą silniki Ursósów serii 914, 1014, 1114,1224,1234,1614,1634, ciekawe co bardziej się psuje w Zetorku czy jak kto woli ZTS bo jak dla mnie to te 16-stki są pod względem trwałości takie same i pod względem technicznych rozwiązań równierz decydującym kryterium wyboru pozostawiłbym spotkany stan techniczny maszyny, wiek i cene.

Opublikowano

Następny znawca... Powiedz z czego wynika większa moc ursusa skoro mają takie same silniki? Co do kabiny trzeba się zgodzić, że U 1X34 ma lepszą kabine niż Zetor 1X145 Tyle że nie większą a bardziej komfortową. A długość za siedzeniem kierowcy to akurat wada.

Opublikowano

Ursus 1634 a Zetor 16145.... Pracuje na obu i powiem wam że ursus tylko komfort ma lepszy, ale podzespoły to szkoda gadac. Do Zetora podczepiam co chce i jak chce a Ursus to nie ta sama moc i precyzja wykonania. Fakt faktem Zetor więcej spali ale zrobi więcej roboty. Taka prawda. Choc silniki mają takie same. Zetor rulezzz ;) A jeszcze jedno wadą obu żeby nie było jest planetarny wzmacniacz momentu....

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez marcigazeno
      Czy ktos z Was mial przyjemnosc lub nie przyjemnosc w ostatnich 5latach zakupic i samodzielnie uzytkowac jakis ciagnik tak do 4t masy wlasnej do lekkich prac ktory jezdzi na 3 cylindrach, takie 80-110koni, czy to sie psuje, brakuje momentu, jakos dziwnie sie zachwuje nie liczac pewnie odglosow, cos sie z nimi dzieje, teraz widze ciezko o jakies normalne silniki w takich mikrusach z podstawowych linii 

• Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez zadenrolnik
      Cześć, chcialbym sie przywitać i jednocześnie zadać pytanie. 
      Po pierwsze w ogole nie znam sie na ciągnikach ale musze kupić. 
      Potrzebuje sprzęt który bedzie miał tura o udzwigu 1600kg żeby czasem rozładować palety z tira oraz potrzebuje go do odśnieżania placu, podłączyć solarke, obowiązkowo 4x4. Musze podłączyć zamiatarke zeby umyć droge po budowie i może pociągnąć zwykłą przyczepę. 100% pracy na utwardzonym terenie. Nie bedzie w ogole wykorzystywany w polu. Chyba w okolicy 90-100KM 
      Powiedzcie co wybrać, czego szukać. Nie chcę wydawać ogromnych pieniedzy bo sprzet bedzie używany sporadycznie. Chcialem zeby mial klimę ale w sumie mozna dołożyć aftermarketową.
      Póki co patrze na MF 390, 3090, Deutz dx85, 6.31, case 5130, cs78, renault ergos 100km, pronar 85, 
      Nawet nie wiem czy dobrze patrze. Chcialbym prosty sprzet zeby jak najmniej sie mogło posypać. raczej wole coś do 5t wagi zeby nie trzeba bylo balastu jak bedzie rozładowywał ciężką palete.
      Budżet zakladalem 40000 ale juz jestem czy 70000. A wolałbym wybadać mniej bo ani to nie bedzie zarabiać ani nic. To tylko na własny użytek w kole komina. 
      Bede wdzieczny za wszystkie rady, sugestię itd 
      Pozdrawiam 
    • Przez juras390
      John Deere 7600
      Czy ktoś jest posiadaczem bo ja jestem i będę potrzebował porady
      Proszę 
    • Przez raffik4
      Witam zwracam się z prosbą o doradzemie mi jaki mam wybrać ciagnik do 60km na co prawda małà działke 2h na ktorej uprawiam warzywa,jest sad ciagnik miałby słuzyc do ogolnych zastosowań ziemia jest ciezka duzo pracy nie bedzie orka,glebogryzarka,kultywator,czasem koszenie trawy,zalezy mi na prostocie ,trwałosci i dobrego dostepu do czesci dodam iz mam na mysli ciagnik uzywany.

• Dodaj nową pozycję...
v