Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

W jaki sposób to zrobić?

Co do EGR, przyblokowałem do połowy rurkę za EGRem co idzie do kolektora ssącego. Niewiele to pomogło. W jaki sposób to zrobić przy EURO III? Jeśli odłączę EGR, to nie rozleci się turbina?

Myślę to odłączyć, ale nie jestem pewien czy czegoś nie uszkodzę.

Nie cytuj poprzednich postów.

Opublikowano

@piotr0509, jeżeli całkiem zaślepisz rurkę egr to silnik nareszcie zacznie oddychać czystym powietrzem, turbina wydłuży swoją żywotność cały kolektor ssący będzie czysty. Jest masa awarii które powoduje syf z egr, czy rozlatujące się egr, wywal i tyle.

Opublikowano

Wiem że w proximach się jakoś przekłada węże przy pompie paliwowej ale jak i co to raczej w serwisie będą wiedzieć mi powiedzieli że po gwarancij jak będe chciał to zrobią i jakieś 10- 15 km ma byś wiecej ;)

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez kuba24051
      Witam. Przymierzam sie do zakupu agregatu Agro-Masz SN 3m. Zastanawiam sie tylko czy nie bedzie za ciezki do zetora. Wazy okolo 2000kg + zasyp. Troche sie obawiam o stabilnosc i o pompe. Moze ktos pracuje forterra z podobnym agregatem ?
    • Przez formoza11
      Brona będzie służyć głównie do kruszenia skib.Posiadam w większości ziemie ciężkie.
    • Przez pala92
      Witam. Jaki polecicie ciągnik zamiast forterry 125? traktor ma pracować z dużą sadzarka do ziemniaków (przy zetorze mam z przodu 700+150kg i pełną sadzarka koła w górę) więc traktor musiał by być dość cięzki, bedzie pracował jeszcze przy sianiu nawozów rozsiewacz ok 1600l przy formowaniu ziemniaków przy kopaniu ziemniaków z duzym kombajnem i będzie również siał zestawem upr-siew. Dodam że może być trochę słabszy tak ok 105-115km
      Zastanawiam się czy najlepszym wyborem nie będzie znowu forterra cl 110? cena podstawa katalogowa ok 175 netto co o tym myslicie?
  • Dodaj nową pozycję...
v