Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

w naszej okolicy CLLASY RZADZA!!!!! Mało kto by zamienił CLAASA na bIzOnA! a zresztą le jest częsci do claasa a ile do bIzOnA. Do claasa o wiele więcej!! moze sa drorzsze ale... bardziej wytrzymalsze!!!

Opublikowano
Tylko żeby dostać te części trzeba niewiadomo gdzie jechać albo czekać a do Bizona jedziesz do Agromy czy zwykłego sklepu rolniczego i masz każdą część

Właśnie...gdzie zajedziesz części wszędzie dużo, nie trzeba nic zamawiać itd... ;)

Jeden woli Claasa, drugi woli Bizona...ja tam bym wolał Bizona... ;)

Opublikowano
Do claasa kupi używaną niemiecką część i gwarantuje że wytrzyma więcej jak polska nowa. ;) I będzie tyle kosztować co i ta Polska nowa.

Niby tak. Ale wszędzie nie kupi niemieckich części ;]

Opublikowano

A co wy gadacie.Są części może nie we wszystkich sklepach,ale jak mi coś nawali to jadę 25 km i mam część a jak nie to się uderza do Agromy albo Mirex w Lublinie.Więc tak czy tak daleko nie trzeba jeździć. ;)

Opublikowano

W Agromie nie ma części do Classów. Jak od nas po najbliższy skład części do Classów jest jakieś 120km ale nie zawsze są tam dane części to trzeba jechać dalej 50km a kombajn stoi w polu cały dzień tracisz na jeździe a Bizon jedziesz do Agromy i masz daną część

Opublikowano

Dobra tyle że mój jest z 1969 roku i nie miałem poważniejszej awarii.@Cezary4514 też nie miał w swoim większej awarii.Najczęstsze awarie to paski ale one są wszędzie. ;) A z tego co widzę jak ludzie koszą bizonami to koszą 2 godziny i 2 godziny ładują ;) To tak jak by zadać pytanie JD czy Ursus??Pewnie byście napisali że Ursus bo są części. ;) Tu nie chodzi o części a o to jak często zdarzają sie awarie.

Opublikowano
Dobra tyle że mój jest z 1969 roku i nie miałem poważniejszej awarii.@Cezary4514 też nie miał w swoim większej awarii.Najczęstsze awarie to paski ale one są wszędzie. ;) A z tego co widzę jak ludzie koszą bizonami to koszą 2 godziny i 2 godziny ładują ;) To tak jak by zadać pytanie JD czy Ursus??Pewnie byście napisali że Ursus bo są części. ;) Tu nie chodzi o części a o to jak często zdarzają sie awarie.

Mój wujek też ma Claasa jakiegoś starego i też mu sie nie psuje ale jak coś walnie to nie raz tydzień czekał na części albo szukał ;/

Opublikowano
Mój wujek też ma Claasa jakiegoś starego i też mu sie nie psuje ale jak coś walnie to nie raz tydzień czekał na części albo szukał ;/

Właśnie co z tego ze Classy się może zadziej psują ale na części trzeba czekać długo albo jeździć po różnych sklepach za częściami choć nawet żebym kosił dwie godziny i ładował tyle to w tych 2 godzinach mieści się dojażd po części

Opublikowano

to juz wole żeby rzadziej się psuły niz co dzień bo ja z częsciami nie mam wiekszych problemów jak zresztą każdy w naszej okolicy, bo sklepów jest do djabła w poblirzu. ja ne miałem wiekszych awari oprucz że musiałem skrzynie biegów robić i łorzysko w sprzęgle walneło. Jak zrobiłem to był jakiś rok temu ale mysle że jeszcze minimum 3 lata pojerzdze!!!

Opublikowano

claasy sie mniej psujo od polskich bizonów i nie potrzeba tak wiele do nich części. w niektórych mnijscach nie można zdobyć do nich części. ale niedługo bedzie te częsci dostać tak samo jak i do bizona. bo tych claasów jest coraz to wiecej. ja mam do sklepu CLAASA 10km. i majo tam części.

Opublikowano

właśnie mniej się psują masz racje, bo zagraniczne to jednak zagraniczne. ja mam do najblirzszego sklepu jakieś 7 km mam claasa i nie narzekam bo ile wykosze zborza przez dzień bizonem a ile claasem...

Opublikowano
właśnie mniej się psują masz racje, bo zagraniczne to jednak zagraniczne. ja mam do najblirzszego sklepu jakieś 7 km mam claasa i nie narzekam bo ile wykosze zborza przez dzień bizonem a ile claasem...

To jak masz 7km do najbliższego sklepu to możesz posiadać Classa a jak u nas jest 120km do najbliższego faceta co sprowadza te części i jeszcze zawsze nie jest pewne czy daną cześć ma

Opublikowano
no właśni i to sie nie opłaca kupywać w twoich okolicach claasika. albo nakupic części na zapas. a to super maszynki.

Części na zapas a skąd możesz wiedzieć co ci się popsuje chyba ze kupisz dwa kombajny i z jednego będziesz wyciągał części

U nas Classów jest 5 a Merkatorów jest dwa jeden Dominator a reszta to te stare składaki