tuleje z PRL`u
-
Podobna zawartość
-
Przez piterson5023
Witam! Mam pytatnie odnośnie silników John Deere. Ostatnio dowiedziałem się od pewnej osoby (podobno, która zna się na technice rolniczej), że niektóre modele John Deere w budowie silnika nie posiadają tuleji cylindrowych. Czy jest to wogóle możliwe???
POZDRAWIAM!
-
Przez sebe1033
Jakie polecacie zestawy naprawcze do zachodnich ciągników ( dla mnie akurat do john deere) muszę zrobic remont silnika a sprzedawca zawsze ma dobre części
Wiec wypowiedzcie które firmy robią dobre tłoki i cylindry by nie płacić za coś co za 200 mth będzie gorsze niż te stare
-
Przez woj_gothic
Witam.
Zakupiłem ciągnik, po niedługim czasie okazało się, że do remontu. No ale nic.... trzeba zrobić -będzie na lata.
Głowice, pompa wał+blok poszły do regeneracji.
Zrobiłem listę rzeczy do kupienia no i zaczynam dzwonić. Problem się stał w momencie jak przyszło do kupienia zestawu naprawczego tłoka . tj. tuleja tłok pierścienie . Dzwonie do różnych sklepów/firm o cene a tam rozbieżność o 200 zł na cylider.
Jedni mają oryginał za 400 zł a inni oryginał za 220 zł . Teraz pytanei do was . O co tu chodzi ? Brać zestawy za 220 czy za 400 zł.Nie chcę wydać worka pieniędzy nie potrzebnie, ale też nie chcę komuś do kieszeni dać prawie tysiaka za nic.
Druga sprawa to turbina.Moja nie nadaje się do regeneracji. Pytanie jakie turbiny do tego modelu podchodza aby koszta były normalne . Turbina oryginalna którą miałem to SCHWITZER 2 numer 311422 i za taką bądź też zamiennik niektórzy wołają po 2000 zł ....
Bardzo prosze o szybką odpowiedź bo musze na dniach kupować części a nie bardzo wiem co z tym fantem zrobić .
-
Przez peresik
Witam mam pewien problem. Zamontowalem dzisiaj nowe tuleje do cylindra w C330 i okazało się że wystają one 0.35 mm ponad blok A w książce dopuszczalne jest Max 0.16 mm. Tuleje są firmy Mahle. Pod górną krawędź tulei jest włożona tylko jedna podkładka miedziana z zestawu. Co w takiej sytuacji trzeba zrobić? Czy to są podkładki tylko dystansowe i można zamontować bez niej czy ona też uszczelnia i musi tam być?
-

Rekomendowane odpowiedzi
EHR - panel
Amazone ZA-U 1501