Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Niestety musze kupić do tej kosiarki cały komplet, tj. osłona blaszana + fartuch :D Dziś dzowniłem do głównego importera Zetora w Kaliszu....oczywiście posiadają to czego szukam, a cena jaką sobie życzą to 810 zł !! Do tego należy doliczyć 22% podatku VAT, oraz koszty przesyłki. I jeśli złoże zamówienie na cały komplet to dostane 5% upustu. Według mnie to lekka przesada z tą ceną za taki komplet... Więc musze szukać gdzieś indziej... :)

Opublikowano

Wywiozłem ją do teściów,a w tym tygodniu będę tam i zrobię jakieś zdjęcie czy Ci będzie pasowala.Napewno jest cała kompletna i nigdy nie zakładana.

Opublikowano

Witam,

Pozwoliłem sobie odświeżyć nieco temat gdyż ja również borykam się z palącym problemem brakującej osłony w ZTR 165

Może ktoś z Szanownych Forumowiczów w dalszym ciągu posiada na zbyciu (w rozsądnych pieniądzach) podobną część.

Pozdrawiam.

Opublikowano

Problem w tym, że mnie chodzi o całą tę blaszaną budę.

Sama plandeka rzeczywiście nie stanowi aż takiego problemu.

Blaszaną budę również można dorobić tyle że, w moim odczuciu, wyjdzie to mało fachowo;)

Niemniej dzięki za sugestię.

Opublikowano

Koledzy jak zdiąć tulejkę dystansową między łożyskami tależa ślizgowego .Wsrodku tuleii jest pierścień i nie wiem czy ona ma iść w górę wałka czy w dół .Jeśli w górę to trzeba wyjąć cały wałek a to sporo roboty.NA rysunku nr.77 i pierscień 83 post-12891-0-42363800-1333284781_thumb.jpgMam jeszcze problem ze zbiciem tylnego talerza ściągacz się gnie a on ani drgnie .Macie może jakiś patent

Opublikowano

Ej kolego mam probelm z rotacyjną może mi pomożesz Mam kosiarkę rotacyjną czeską i jak ją podnoszę to ona tak w połowiie składa się na pół do pewnego momentu a potem już nie i jak się podniesie do końca to tylni talerz jest nisko przedni wyżej a i tak na tej tulei tak jak by się przekręca o co chodzi ?? Proszę o pomoc nie wiem co jej dolega może tam w połowie kosiarki gdzie ona chodzi góra dół jest jakiś klin żeby ona nie opadała jak ją się podnosi proszę o pomoc bo jak nie pomoże będę musiał ja sprzedac ;/

Opublikowano

Ok zanim zrobie troszkę potrwa zanim sie ociepli nwm pomyslcie . A tam na środku kosiarki co ona chodzi na takiej tulei jest jakiś klin blokujący opadanie tyłu kosiarki bębnów ??