Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Dnia 13.07.2015 o 23:04, bialy2005 napisał:

te szpilki to przeklenstwo :( U mnie tez w sezpnie zawyczaj jedna lub 2 sie urywaja a na bebnie nie ma luzów . Regulacja  to wiedza tajemna tzn nikt nie wie jak to zrobic tylko snuje włąsne teorie.

CO do demontażu i montaży spreżyny to ja stosuje ciagnik z łądowaczem czołowym i do tego dwuteownik około 1,5m lub ceownik odpowiednio dobrany do średnicy spręzyny chyba 140mm. Tzn ciagnikiem ładowaczem sciskam ta sprezyne wyciagam 3 kolki i odpuszczam montaz to samo w odwrotnej kolejnosci.

Tez mam problem z tymi szpilkami. Teraz musiałem wyrzucić wszystkie to mi pas wpadł do środka koła. Udało ci się to jakoś naprawić?

Opublikowano

Przestał mi działać system elektryczny do zmiany obrotów młocarni i wentylatora. Wie ktoś może który bezpiecznik jest do tego? Bezpieczniki wydają się być ok. Przekaźnik jest ok bo są dwa oddzielne do wentylatora i mlocarni, także odpada. 

Opublikowano

Witam was wszystkich . Zakupiłem mdw527 , jest przy nim troszkę roboty , mam takie pytanko , posiada ktoś książkę serwisowa ? Najlepiej po polsku . Kombajn nie posiada wiązki elektrycznej z lewej strony gdzie się wchodzi do kombajna  i punkty smarownicze itp