-
Podobna zawartość
-
Przez karczrolnik96
Witam.Dzisiaj w agrobiznesie słyszałem że mają wprowadzić przepisy o dobrostanie zwierzat czyli czy dla nich nie jest za gorąco, za zimno,czy nie zamało wpływa świadła do obory itp.Kur*a powiedzcie mi który rolnik do tych pier***onych przepisów się dostosuje
-
Przez in2dex
Witam.
Z racji tego, że ob budowałem oborę z każdej praktycznie strony, kończę już ostatnie remonty, nie mieszczę się. Zastanawiam się nad wydzieleniem jednego z klepisk w stodole. Widziałem już takie rozwiązanie ale mam wiele wątpliwości..
Jaką znoszą najniższą temperaturę jałowicę do pół roku do ocielenia, a jaką opasy?
Jeżeli na zewnątrz panuje -20stopni to w takiej stodole temperatura może panować ~ -18 stopni. Czy jałowicę HF mogą przebywać w tych warunkach? Utrzymywać krowy w takich warunkach raczej bym się nie zdecydował gdyż spadnie wydajność, oraz rasa HF jak wiadomo jest mleczna ale delikatna.
-
Przez pzzp5
Witam.Pożyczyłem od kolegi zegar do mierzenia ciśnienia hydrauliki,popiołem do złącza hydraulicznego i o dziwo wyszło mi tylko 70bar,w prawdzie podnośnik słabo podnosi.Jeśli to prawda że MF 698 ma 2 pompy,do podnośnika tłoczkowa i do hydrauliki zewnętrznej zębata,to wygląda na to że zmierzyłem ciśnienie zębatej.To gdzie podpiąć zegar aby zmierzyć ciśnienie w tłoczkowej?I jakie ciśnienie powinna mieć pompa tłoczkowa i zębata? Dziękuje za pomoc.
-
Przez savas
Znalazl ktos moze wyniki pomiaru gestosci bel z 2013 roku, bo nie widze tego nigdzie, tylko za 2012 z Kakolewa http://www.agrofoto.pl/multimedia/galeria/14103,825.html#topPage swoja droga nie wiem czemu te wyniki tak sie roznia miedzy soba, i czemu np. Lely 445 ma duze lepszy wynik od 535...
-
Przez Nathir
Witam
Mam opryskiwacz 2500 l z komputerem.
Jak zmierzyć ilość wody wlanej do niego?
Podwórko mam nierówne, skali nie ufam.
Szukam czegoś jakby wodomierza, ale przeczytałem, że dokładność jego wskazań mocno zależy od przepływu.
U mnie ciśnienie w kranie mocno się różni zależy od tego co sąsiedzi robią.
Zwykły wodomierz za parędziesiąt złotych wystarczy?
Są może jakieś dedykowane urządzenia do takiego zastosowania?
-

Rekomendowane odpowiedzi
new holland t4 65 problem z walkiem wom
Dsv 2013