Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Powiem szczerze że nie wiem dodam że opryskiwacz bez GPS. Chodziło bardziej mi o zakres cen. Bo nigdy nie interesowałem się tą marką przyznam się szczerze. Belka 18, z tego co mówił  standartowa belka-chodzi mi o nazwę.  Gdy dojdzie do podpisania umowy z Arimr wtedy będę konkretnie pytał o ceny wiadomo o co chodzi.  Jak wygląda jakośc malowania w hardim jest  się do czego doczepić chomi najbardziej chodzi mi o RSM.  A może coś innego ? Najważniejsze żeby rozkładanie było niezależne

Edytowane przez Emilio
Opublikowano
Emilio napisał:

Dziękuje za odp. Za hardi Navigator z  wyposażeniem komputer dżojstik do obsługi opryskiwacza zaczep skrętny zwykły komputer dostałęm ofertę 165 tys netto warto ? Może dodam że za krukowiaka trzeba zapłacić 146 tys w podobnym wyposażeniu. Różnica 19 tys . Wiem niektórzy mnie wyśmieją że to porównuje ale cały czas obawiam się że hardi to tylko oryginały jeśli chodzi o częsci zamienne. Z drugiej strony boję o malaturę w krukowiaku. Można by pomyśleć o Amazone ale mam rozsiewacz tej marki i niestety wychodzi rdza po 4 latach użytkowania także jestem zniesmaczony tą marką. 

Porownywales do Agrio czy nie interesuje Cię ten opryskiwacz?

Opublikowano (edytowane)

Agrio nie ma niezależnego rozkładania belek co jest dla mnie ważne. Także jeśli chodzi o marki w grze są kuhn, hardi, krukowiak , amazone 

Edytowane przez Emilio
Opublikowano
32 minuty temu, Tomek90 napisał:

Ten hardi to z section control?? Ile sekcji jaka belka? Drogo. 

Drogo ? To i tak tanio jakoś, chyba że reszta to standard i belka jakaś inna. Na pewno nie ma section control w tej cenie. Trzeba by dorzucić do tej ceny że 40 tyś 

12 minut temu, Emilio napisał:

Agrio nie ma niezależnego rozkładania belek co jest dla mnie ważne. Także jeśli chodzi o marki w grze są kuhn, hardi, krukowiak , amazone 

Hardi też nie ma niezależnego chyba że ta belka składana do góry 

Opublikowano
16 minut temu, Emilio napisał:

Nie bierz zaczepu skretnego do navigatora tylko oś, w okolicy były przeboje bo wyjezdzasz na droge a on przy 40 km/h lata po drodze w wszystkie strony bo konstrukcyjnie jest cos pomieszane

Opublikowano
1 minutę temu, Tomek90 napisał:

A do czego Ci niezależne składanie?? 

@XTRO dlatego dopytuje o szczegóły wyposażenia, sam wiesz ze czasami parę pier**l i cena się robi. 

Bo mam dużo słupów na polu i dlatego. 

Opublikowano

Dookoła to nieprofesjonalnie to mi się nie podoba jakoś te ronda robić. Ja składam cala belkę i problemu nie widzę, chwastów niema widocznie ciecz dolatuje na tą szerokość słupa jak się dojedzie a potem cofnie do słupa. 

Opublikowano
Tomek90 napisał:

Dookoła to nieprofesjonalnie to mi się nie podoba jakoś te ronda robić. Ja składam cala belkę i problemu nie widzę, chwastów niema widocznie ciecz dolatuje na tą szerokość słupa jak się dojedzie a potem cofnie do słupa. 

Ja tam tak robię i mi to nie przeszkadza ani trochę ale jak kto woli. Najważniejsze jest żeby chwasty nie rosły.

Opublikowano
1 godzinę temu, Mich9 napisał:

Nie bierz zaczepu skretnego do navigatora tylko oś, w okolicy były przeboje bo wyjezdzasz na droge a on przy 40 km/h lata po drodze w wszystkie strony bo konstrukcyjnie jest cos pomieszane

Co to z bajki ? Jak lata? W jakim sensie ? Mam ze skretnym i nie mam problemów. Po pierwsze do transportu blokujesz dyszel mechanicznie po drugie jak masz wlaczony komputer to przy większej prędkości dyszel jest nie aktywny, nawet podczas oprysku jak jedziesz z 8km i skrecasz powyżej jakiś stopni to sam się wyłącza i wyrównuje. Także bajki jak nic no i w navigatorze nie da się wziąć skretnej osi 

1 godzinę temu, isentor napisał:

Nas Hardi navigator 3000 wyniósł około 220tys. Ale wyposażenie troszkę bardziej niż standardowe

Jeśli gps, section control, boom control to tak wyjdzie i belka zapewne 27m to tyle wyjdzie 

Opublikowano (edytowane)

Myślałem że hardi droższy. Dla mnie DC minimum 4 czujniki muszą być na taką belkę jak u mnie 27 i cena się robi. Mówię o pełnym DC a nie taki co u Kulawiaka w Napie jakiś połowiczny jak on to nazwał. 

Edytowane przez Tomek90
Opublikowano
4 minuty temu, Tomek90 napisał:

Myślałem że hardi droższy. Dla mnie DC minimum 4 czujniki muszą być na taką belkę jak u mnie 27 i cena się robi. Mówię o pełnym DC a nie taki co u Kulawiaka w Napie jakiś połowiczny jak on to nazwał. 

Nie pamiętam, ale tutaj było auto heigh i auto slant to jest właśnie boom control pełne Ale wziąć jedno i drugie to katalogowe było z 15k euro bodajże. 

Opublikowano
11 godzin temu, XTRO napisał:

Co to z bajki ? Jak lata? W jakim sensie ? Mam ze skretnym i nie mam problemów. Po pierwsze do transportu blokujesz dyszel mechanicznie po drugie jak masz wlaczony komputer to przy większej prędkości dyszel jest nie aktywny, nawet podczas oprysku jak jedziesz z 8km i skrecasz powyżej jakiś stopni to sam się wyłącza i wyrównuje. Także bajki jak nic no i w navigatorze nie da się wziąć skretnej osi 

Jeśli gps, section control, boom control to tak wyjdzie i belka zapewne 27m to tyle wyjdzie 

Bez tych zabezpieczeń cały lata po drodze bo nie ma ciśnienia w siłowniku z tego co zrozumiałem, jak wyłączysz obieg hydrauliki to już nie działa i lata, w innych opryskiwaczach np. W polskich jak wyłączysz obieg hydraulik to dyszel się blokuje i nie trzeba nic więcej przekręcać, wychodzić nakładać także konstrukcyjnie lipa bo jak masz duzo przejazdow to trzeba co chwile wychodzic 

Opublikowano

Pola mam rozrzucone o 15km nawet. Musi być gdzieś przeciek i gubi ciśnienie. Raz mi się tak trafiło że trochę skręcił. Też jestem za skretnymi kołami Ale niestety to tylko w commanderze