Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co powiecie na temat opryskiwacza Maschio Gaspardo. Interesuje mnie taki o poj 3000l belka 21-24 na GPS, czujniki belki (dostance Comtrol) GPS z tego względu, że opryskiwacza będzie brany na PROW. Jak by ktoś znał przybliżoną cene, oraz jakies opinia za i przeciw to z góry dzieki za pomoc.

Opublikowano
44 minuty temu, Michał98 napisał:

Co powiecie na temat opryskiwacza Maschio Gaspardo. Interesuje mnie taki o poj 3000l belka 21-24 na GPS, czujniki belki (dostance Comtrol) GPS z tego względu, że opryskiwacza będzie brany na PROW. Jak by ktoś znał przybliżoną cene, oraz jakies opinia za i przeciw to z góry dzieki za pomoc.

Belka albo pod 3m albo 4m siewnik czy połowa siewnik? 

• Root Admin
Opublikowano
2 godziny temu, griga napisał:

Do hardiego nie ma zamienników. Są np kołpaki nie oryginalne ale ich jakość to zapytaj Yacentego

lepiej niż połowe zgubiłem i kij ze zamiennik kosztuje 4zł, ale dysza w środku 40.

Zero zamienników!!!

1 godzinę temu, Michał98 napisał:

Pod siewnik 3m, ale to jest szczegół, bo przy 3m siewniku zaczynając pierwszy przejazd od miedzy trzeba siać połową szerokości.

gówniana opcja, do 3m siewnika zdecydowanie 21 albo 27.

przez 1.5 sezonu miałem 24m i mnie to już na tyle zniechęciło ze kupiłem 21m

Opublikowano

Dysze zdemontowałem bo trzeba było filterki przepłukać i same dysze. To wychodzi że ściągać antenę ta trzeba? , komputer to chyba zostawię. Sam opryskiwacz zalany koncentratem i przepuszczony przez każdy zawór, belka przesmarowania 🙂

• Root Admin
Opublikowano
Tomek90 napisał:

Zdejmujecie anteny z dachu i chowacie na zimę?? 

Dysze zdemontowane trzymacie na mokro czy w suchym miejscu, chodzi mi głównie o uszczelki żeby nie sparciały. 

tak antenę i nawi ściągam na zimę. opryskiwacz przelany płynem do chłodnic, nic nie demontuje

• AgroTeam
Opublikowano

Co Wy ludzie tu piszecie za bzdury. Przecież o ciśnieniu decyduje typ użytych dysz. Komputer ustawia użytkowik a nie producent. Co do pracy przy określonej prędkości decydują również dysze i to czy belka podoła z prowadzeniem

Opublikowano

tak , wlasnie nie bardzo wiem o co chodzi. tak kolega mi tlumacyl ze serwisant ustawil przeplywomierz na iles, wlasnie pod te 5 czy 6 bar, a jakby chcial jakos inaczej pryskac to musi na sterowanie reczne przejsc

• Haha 1

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez alvaroalvaro78
      Cena 90000zł NETTO. Krajowy od
      1. właściciela a zarazem operatora. Stan bdb. Pracował na 80ha. Konfiguracja :
      - Szerokość robocza 21/18m
      - Zbiornik gł. 3000l + zbiornik na czystą wodę 300l
      - 2xpompa 160-tka
      - Cyrkulacja cieczy
      - Przekładnia zwiększająca prześwit
      - Opony 12.4 R46 rozstaw 180cm
      - Amortyzacja dyszla
      - Stopa podporowa hydrauliczna
      - Boczny rozwadniacz
      - Błotniki
      - Przezroczysta obudowa filtra ułatwia kontrolę zabrudzenia
      - Elektryczne poziomowanie - przesuwanie środka ciężkości
      - Sterownik 7 sekcyjny ME
      - Głowice potrójne Teejet z końcówkami "2"eżektor, "3" eżektor, "4" zwykłe.

• Przez seba66231
      Witam. 
      Potrzebuję porady. Który opryskiwacz wybrać czy amazone czy RAU. Oba w podobnej cenie. Oba z belka 18M. Tylko nie wiem który lepszy. Który tańsze cześć I który bardziej dostępne. Ma ktoś takie opryskiwacze i mógłby się wypowiedzieć na ich temat 
    • Przez tropt
      Witam, czeka mnie zakup nowego opryskiwacza - zmiana z pilmetowskiego 600 litrów rozkładanego ręcznie na coś z pełnym komputerem i hydrauliką. Powierzchnia gospodarstwa to niespełna 70 ha, w skład chodzi 15 ha buraków cukrowych, 20 ha ziemniaków a reszta to zboża i łubiny. Do sedna - pytanie kieruje do bardziej doświadczonych, osób które mają jakieś pojecie o tym o czym piszą  mianowicie zastanawiam się czy wybrać przy swoich uprawach opryskiwacz zwykły czy z rękawem powietrza, ktoś przybliży temat z praktyki ? sprzęt ma być używany do max 40 tys. https://www.olx.pl/oferta/opryskiwacz-rau-kverneland-z-rekawem-21m-hydraulicznie-rozkladane-CID757-IDvlLxY.html  znalazłem pewną maszynę mieszczącą się w tej kwocie. Co doradzicie ?
      Pozdrawiam 
    • Przez Farmer79wlkp
      Szukam opinii o opryskiwaczach producentów wymienionych w tytule. Interesuje mnie opryskiwacz ciągany 1500-2000litrów z belką 15m. Raczej są bardzo podobne do siebie i z tą samą belką produkowane w okolicach Góry Rawicza. Wiadomo że są składane w "stodole" ale trochę z tego co wnioskuję jest ich już sporo na rynku. Jak sprawdza się w nich belka opryskowa?
    • Przez 7534
      Witam, tak jak w temacie kupie zbiornik do opryskiwacza 400-600l
      Pozdrawiam
      Rafał
  • Dodaj nową pozycję...
v