Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

rozsiewacz4.jpgWitam mam problem odnośnie rozsiewacza wapna RNW, dokładnie chodzi mi o to że prawy talerz zamiast kręcić się w stronę przeciwną do lewego, kręci się w tym samym kierunku, dodam że nic nie było zmieniane w przewodach hydrauliki, chodziło dobrze przez tyle czasu i nagle się coś odwidziało, w czym może tkwić problem? Z góry dziękuję za pomoc.

Posty połączone

dalej nie uporałem się z tym problemem, jakieś porady?

Edytowane przez Gość
Opublikowano

Napisałeś mi że zamieniłeś węże i nic. Pomyślałem teraz że jak ten silnik kręci tylko w jedną stronę. nie zależnie od węży, to zamień silniki miejscami. Daj prawy na lewy i odwtrotnie. Wtedy prawym zamienisz węże miejscami i po problemie.

Bo to będzie silnik padnięty. Jak zamieniłeś węże i dalej w lewo kręci.

Opublikowano

jeżeli zamienię siniki miejscami to i tak będzie ten sam efekt, zmiana węży nie pomogła;/

Opublikowano

Któryś silnik przepuszcza olej i zamiast pchać zasilaniem wybiera lżejszą drogę powrotem ,podłącz każdy silnik osobno za pomocą trójników a przelew zaślep i będzie po problemie.

Opublikowano

Nie będzie to samo bo silniki kręcą się w przeciwne strony. Teraz kręcą w te same strony, bo jeden popsuł się.

Ten prawy silnik, dobry, dasz węże odwrotnie i będzie kręcił w drugą stronę.

Opublikowano

silniki wróciły z naprawy, wszysto z nimi ok, ale teleże nadal kręcą się jak kręciły, więc nie wiem w czym może tkwić problem węże podłączane na różny sposób i nic;/

Opublikowano (edytowane)

Witam,

chciałbym się z Panem skontaktować bezpośrednio, ale na Pana profilu brak danych kontaktowych, a bezpośrednie wyslanie wiadomości jest niemożliwe (prawdopodobnie ma Pan zapełnioną skrzynkę) :(

Mam dla Pana pewną propozycję, proszę o jakieś dane kontaktowe, abym mógł przybliżyć temat.

Proszę o kontakt na maila bartheezz@gmail.com lub wiadomość na forum (nie bedę mógł do Pana odpisać ze względu na jakiś problem ze skrzynką).

Pozdrawiam

Nie cytujemy poprzedniego posta.

Edytowane przez KRISTOFORn

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez Zetix
      Wymieniam łożyska w przekładni kątowej rozsiewacza amazone za-u i mam pytanie co do tych przekładek 19/20/21 na schemacie.. one są opcjonalne tzn do ustawienia luzu między trybami czy muszą być tak jak na schemacie w podanych rozmiarach/grubościach? Pytam, bo podkładka między lożyskami wg schematu ma 1mm, albo 2,5mm... U mnie po rozebraniu zgadzają się tylko pozycje nr 21, reszta to miszmasz różnych wymiarów i nie wiem czy zamawiać po numerach tak jak katalog czy składać i wyj...

• Przez PiotrekMTZ
      Co sądzicie o tych rozsiewaczach?
      Bo planuje Kupić MDS 700l :lol:
    • Przez yack3
      Witam wszystkich forumowiczów.
      Mam problem z wagą do w/w rozsiewacza. Źle pokazuje ciężar nawozu: np mam wsypane 2 big bagi i po skalibrowaniu pokazuje ok, a za chwilę po przejechaniu kilkudziesięciu metrów już inaczej np 825kg. Kalibrowałem zgodnie z instrukcją, ale coś jest nie tak. Kolega pomierzył mi prąd w czujniku wagi (element ze strzałką na zdjęciu) i niby jest ok.  Może to być związane ze śrubą dociskającą czujnik (przez kulkę). Ale do końca nie wiem jak to wyregulować. Ma ktoś może taki sam sprzęt, ewentualnie poszukuję jakiegoś fachowca, który mi pomoże....
      Z góry dziękuję i pozdrawiam forumowiczów.

• Przez DanielFarmer
      Jak w tytule.Przymierzam się do zakupu rozsiewacza pod nawigację.Zalezy mi na dopracowanym zmiennym dawkowaniu oraz precyzyjnej zmianie szerokości rozrzutu oraz przede wszystkim na tym żeby nie rdzewiał.Ktory będzie miał najlepsze malowanie? W grze kuhn axis 30.2 i bogballe m35base.Na 99 proc biorę hydrauliczny napęd tarcz.Który z nich wybrać? A może jeszcze inny?
    • Przez yacenty
      Jak wygląda procedura kalibracji wagi w rozsiewaczach Kverneland Accord Vicon? Wymieniłem elastometry na nowe, wymieniłem czujnik referencyjny.
      Jak należy skalibrować rozsiewacz na nowych podzespołach?
  • Dodaj nową pozycję...
v