Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Tak dokładnie jak kolega wyżej napisał. Jak szukałem pługa kvenerland to w większości ramy nowego typu czyli kwadratowe były coś tam spawane a w okrągłej żadnego spawania nie bylo.

Opublikowano

Witam ja na okrągłej ramie Kvernelandem 4 skiby orałem 8 lat na 25 ha ,absolutnie 0 problemu kwadratowe ramy mimo że młodsze widziałem pospawane ,no i cena też inna........

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Ja mam na okrągłej ramie i na wieżyczce jest mała nakładka i obspawane w koło. Jak ktoś zaoferuje dobrą kwotę, to mogę go sprzedać. (4x40, nowe lemiesze, ścinacze i dodatkowo komplet przedpłużków gratis). :lol:

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Dobrze mam go nadal, ale jest aspiracja na zmianę.

Opublikowano

Potrzebuję do kvernelanda na okrągłej ramie odkładnie, ale nie wiem jaki to model, bo nie ma tabliczki. Podał by ktoś model albo jakiś numer katalogowy? I czy wasze modele maja piersi czy tylko same skrzydła odkładni?

Opublikowano

Ale co tu idzie zobaczyć na obrazku kolego. Patrzyłem już na grene sklep i na farmexpert nawet lepiej na farmexpert jest pokazane, bo jest rysunek techniczny, ale to nic nie widać na rysunku. Jest na odkladni numer, ale w grenie takiego nie mają na farmexpert też nie widziałem.

Opublikowano (edytowane)

Witam,mam okazje kupic pług kverneland hydrein(zagonowy na okrągłej ramie) i chciałem się zapytac czy będzie się nadawał do orania po kukurydzy i do orania ugorów.Pozdrawiam i z góry dziękuje.PS.Dodam że pług ma kroje na wszystkich skibach i posiada przedpłużki.

Połączony

Edytowane przez MAT912
Opublikowano

Jeśli masz dużo resztek po kukurydzy na ziarno i ich porządnie nie rozdrobnisz i nie dociśniesz (np. talerzówką z wałem), to może się zapychać, chociażby przy kole kopiującym i będzie też średnio przykrywać. Lecz kroje powinny pomóc. Do orania po kukurydzy myślę, że lepiej odjąć przedpłużki, bo nie dasz inaczej rady. Na ugory (chociaż zależy jakie) powinno być w miare.

Swoją drogą- nie lepiej kupić obracalną trójkę?

Opublikowano

No wszystko ładnie pięknie tylko jaki rozmiar pługu? 12'', 14", 16" a może 18" ( 30, 35 40, 45 cm) na korpus. Jakie odkładnie? Jeśli jest to 16" z odkładnicą śrubową to będzie idealny.

Opublikowano

Mam do wyboru dwa pługi kverneland na okrągłej ramie pierwszy http://otomoto.pl/plug-4-5-skibowy-kverneland-mz-kwadratowa-rama-A348173.html jest na drugim zdjęciu 6500zł z dowozem na miejsce. tylko jak go oglądałem to ma na kawałku 20cm ramę malowaną facet twierdzi że było tam ramie do wału przyspawane. Drugi http://tablica.pl/oferta/kaverneland-lemen-CID757-ID5dWVh.html#121923e181za 5800zł z bliska lepiej wygląda niż na zdjęciach. Ma już cienkie przedpłużki i pierwszy lemiesz raczej do wymiany i ten nosek też, wygląda na prosty i mam blisko po niego. Pasowało by do rana się zdecydować tylko na który?

Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez e1leex
Gość Profil usunięty
Opublikowano (edytowane)

.

Edytowane przez e1leex