Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

kupowalem slome ze stogu nieprzykrytego, bale 120x150 po 50 zł za bala, teraz jade po 120x120 tez ze stogu po 30 zł

swoje siano w balach 120x150 sprzedawałem po 100zł:D tylko że siano ja przywoziłem a słoma tylko z załadunkiem.

w sumie to kupiłbym jeszcze ok 40-50 beli najlepiej na południe od tarnowa, krakowa

Opublikowano

Moze jak sprzedajesz 30bel to i niewidac zysku ale jak sprzedasz 300bel to juz jakaś kasa jest np.zwróci sie za paliwo na obróbke.U nas jeden koleś rocznie prasuje prawie 20tys kostek, zwozi to do sojej stodoły, a pózniej sprzedaje na kurniki i mówi że całkiem dobry biznes tylko roboty to troche jest.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Mnie słomy starczy do żniw, ale żeby taka cena ;) była to jeszcze nie słyszałem.

Opublikowano

Ja mam do sprzedaqnia beli z sianem-ędzie koło 80, więc zapraszam jak cos ;)

A za słome to 15-20 daja i to wszystko :) A jeszcze 4 lata temu jalk pras mało było to u mnie słoma po 60 chodziła, a saino nawet po 80 ;)

Opublikowano

w grudniu 2007 sprzedawałem na kurniki po 250 zł/ t. Facet ma własną wagę więc nie problem - na balot słomy 125*120 wyszło około 45 zł... uważam że to żadna rewelacja, w tamtym roku po 300 zł brałem z powodzeniem... że aż mi brakło na jakieś 2 tyg przed żniwami ;)

Opublikowano

Ja tam jestem zdania, że lepiej pociętą słomę zaorac, niż prasowac i sprzedawac. Interes słaby, a zawsze to jakiś nawóz.

Ja niedawno kupowałem po 20 zł za bele.

[/quotto Czy to nawoz??? raz na jakis czas to tak ale jak bys cioł co rok to bedzie problem z chorobami grzybowymi i to duzy!!! a to juz sa koszty i to nie małe.

Opublikowano

Koledzy moi mili ja mam jeszcze z 900 kostek słomy z przenicy, żyta i mieszanek zbozowych(tych jest mało). Jestem z małopolski cena ok 2,1 zł do małej negocjacji !! Zapraszam jak coś PW

Pozdrawiam!!!

Opublikowano
Witam

Jakie są u was ceny słomy, chodzi mi o małe belki z sipmy.

Mam zamiar sprzedać trochę tegorocznej słomy. Jakie są ceny w łódzkim i w pozostałych województwach?

U NAS NA KUJAWACH 120X120 KOSZTUJE OD 20 DO25 ZL ZA SZTUKE. POZDRO

Gość Profil usunięty
Opublikowano

W mazowieckim bele które stoją pod chmurką sprzedają po 30 zł :)

Opublikowano

U nas na Śląsku w Pszczynie znajdują się 2 zaklady, które przetwarzaja slomę na podloże pod pieczarki(produkcja pieczarek w mojej okolicy jest największa w kraju), wożą słomę z calej Polski i Czech, cena obecnie 150 zł/t gdy się przywiezie, z odwozem od nich 120 zł/t. Polecam te firmy skupują niewiarygodne ilości slomy :D

Opublikowano
U nas na Śląsku w Pszczynie znajdują się 2 zaklady, które przetwarzaja slomę na podloże pod pieczarki(produkcja pieczarek w mojej okolicy jest największa w kraju), wożą słomę z calej Polski i Czech, cena obecnie 150 zł/t gdy się przywiezie, z odwozem od nich 120 zł/t. Polecam te firmy skupują niewiarygodne ilości slomy :D

Mozesz podac nr telefonu do tej firmyalbo adres?

Opublikowano

Kontakt

Dane teleadresowe:

43-200 Pszczyna,

ul. Polne Domy 52

woj. Śląskie

Dojazd drogą krajową numer 1. W miejscowości Piasek

(przed Pszczyną jadąc od Katowic) należy skręcić w lewo

na pierwszych światłach.

Dział sprzedaży:

TEL. (0 'prefiks' 32) 211 49 03 lub 449 10 00 do 02

Sekretariat:

TEL./FAX (0 'prefiks' 32) 211 47 04

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez konteno
      Jak w bieżącym 2026 roku w waszych okolicach i u waszych dostawców kształtują się ceny paliw zarówno jeśli chodzi o sprzedaż detaliczną jak i hurtową. 

• Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
  • Dodaj nową pozycję...
v