Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Oni duzo nie placa bo i tak prasuja slome po PGR-ach i po wiekszych gospodarstwach i za to slome placa im niewiele...Ale jak ktos chce koniecznie pozbyc sie slomy to oni wjezdzaja swoim sprzetem i do przodu.A Ciebie juz wtedy nic nie obchodzi :P

Gość maciek08
Opublikowano

Kilka dni temu ojciec sprzedał belki 120x120 po niecałe 17złotych za sztuke. Klient sam ładował i zabierał i niebyły wcale okrywane ani z pod dachu.

Opublikowano

witam.powiedzcie mi ile mówić za słomę w tym roku.chcą zbierać u mnie słomę po kombajnie z pola,ile mogę mówić, od hektara? czy jak

Opublikowano

i jak nikt niewie gdzie kupują słome z wielkopolskiego bo mi troszke spieszno obiecali wziąć z leszna ale cioś ich niewidac poszukuje jakiś innych odbiorcow 11312314 gg

a jak by7 był dobry kupujący to nawed mogło by być około 7 tyś sztuk bo ja sam mam 2 tyś i kolega ma reszte

Opublikowano

W Koninie jest zakład który kupuje słomę, wezmą każdą ilość bo robią brykiet do elektrowni jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę podać numer telefonu.

Opublikowano
Ku*wa to ja miałem 1,5 ha mieszanki daleko od domu i 2 czy 3 kolesi obiecało że zabiorą słome po 3 tyg wnerwiłem nazbierałem zbieraczke a na reszte pojechałem z widłami i reszte przyorałęm a namęczyłem się że ho ho, w sumie to ten rok był bardzo urodzajny na słome więc nie wiem skąd takie ceny, u nas cena belki to cena belowania tylko i zwózki

liczyłem własnym sprzętem wyniosło mnie zrobienie bala 5 zł (paliwo, sznurek,i reszta) ale ma to plusy nie ma grzyba nie miałem sieczkarni i miałem problem ze słomą zwinołem i jednego roku sprzedałem a teraz nie ma chętnyhch a ceny są różne od20 do 30 zł

W Koninie jest zakład który kupuje słomę, wezmą każdą ilość bo robią brykiet do elektrowni jeśli ktoś jest zainteresowany to mogę podać numer telefonu.
Opublikowano

O jakim zakladzie mowisz.Ta slome kupuja do elektrowni w Pątnowie czy Gosławicach???

Opublikowano

A w łodzkim niedaleko Piotrkowa Tryb. jest jakis zaklad ktory by kupil slome bo jest 100ha pszezyta, zyta, i pszenicy do sprzatniecia a nie widzi mi sie wyszystkiego ciac?? Tak zeby jeszcze dobrze zaplacili mi oczywiscie. Bo zabardzo nie moge zadnego chetnego na slome znalesc w okolicy.

Opublikowano

U mnie w okolicy jeżdził gośc z Krzeszyc w lubuskiem i zabiera wszystka słome ma swoje prasy i swoj transport i placi 30 zl za tone. jak myslicie dobra cena? Mowił ze z hektara pszenzyta okolo 3 ton slomy jest. Czyli wychodzi tak srednio 100 zl od hektara.

Opublikowano

odnosnie cen to kazdy region ma inne w zaleznosci od zainteresowania. w mojej okolicy ciezko o slome duzo chetnych a sprzedajacych malo. ceny wiadomo z pokosa rozne ale my w tym roku zamowilismy z pokosa i za 30ha pszenicy placimy 4500 przy dosc dobrej slomie ale trzeba 10 km jechac wiec nie jest to malo. blizej domu juz drozej. w sezonie 2007/2008 na wiosne za rolke 120/ 120 placilismy 40zl ze stodoly ale ceny wlasnie w tych granicach byly. zeszly sezon byl dobry i slomy bylo wiecej wiec byla tansza i zapasy zrobil kto mogl. w tym roku Ci "wielcy" co sprzedaja sie madruja ze rolnik juz nie kupi bo pojawili sie "potencjalni" nabywcy na brykiety i beda placic po 200zl za tone. zapewne nie sa jeszcze swiadomi ile beda musieli wylozyc najpierw zeby to 200 wziac i czy naprawde tyle dostana:)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez danielhaker
      Jak Waszym zdaniem będą kształtować się ceny paliw w tym roku? Minął rok od wyborów- kiedy politycy obiecywali obniżki cen paliw, tymczasem hurt w ostatnim czasie pnie się w górę

Zamawialiście już paliwo w tym roku? Jakie ceny?
      Temat jest kontynuacją zeszłorocznej dyskusji:
      https://www.agrofoto.pl/forum/topic/301695-ceny-paliw-2024/

• Przez yacenty
      Zapraszamy do dyskusji na temat cen rzepaku w roku kalendarzowym 2025.
      Poniżej zamieszczam listę najpopularniejszych pytań dotyczących cen rzepaku, które były zadane w poprzednich latach.
      Ile będzie kosztować tona rzepaku w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku w 2025 roku? Czy cena rzepaku wzrośnie w 2025 roku? Czy rzepak będzie droższy w 2025 roku? Dlaczego rzepak tanieje lub drożeje w 2025 roku? Kiedy rzepak podrożeje w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na giełdzie w 2025 roku? Jaka będzie cena rzepaku na Matif w 2025 roku? Ile będzie kosztować rzepak na skupie w 2025 roku? Na te pytania znajdziesz odpowiedź w tym temacie.
      Zapraszamy do dyskusji i prosimy o merytoryczną i kulturalną dyskusję. Rozmawiamy o meritum sprawy, nie wyzywajmy się, szanujmy zdanie innych osób. Życzymy miłej i owocnej wymiany zdań.
    • Przez bialy2005
      Narazie to ceny raczej beda z tendencja w dół jak to w styczniu. Pod koniec miesaca zacznie sie to rozkrecac ale jesli nie potwierdza sie wymarzniecia to bez szału
      Pszenżyto 550 z podwórka okolice łukowa lubelskie
    • Gość
      Przez Gość
      Cena węgla ostro w górę, ekogroszek 1300-1500 zł za tonę i kopalnie wstrzymują sprzedaż, też przez gaz do góry, czy robią z nas durni?
    • Przez benio1967
      w tej telewizji to zawsze mówią że tanieją,a podają że owies 650 zł tona tylko ciekawe gdzie?
  • Dodaj nową pozycję...
v