Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Zapraszam

wszystkich Gęsiarzy na ,CZAT'

we wtorki i czwartki

o godz. 18.00 na stronie AgroFoto

Za nami już pierwszy CZAT w cyklu:

(Gęś w zagrodzie) ;)

Opublikowano

Ja robię 12 tyś rocznie. Produkował bym więcej ale wyższa produkcja w moim przypadku podnosi koszt produkcji a przy takich cenach jak w ostatnch latach jest to niemożliwe.

Opublikowano

czat-czatem ale jak wiecie nie wszyscy maja akurat czas byc w domu i to jeszcze w tygodniu ale pominmy to. Proponuje spotkanie jakies na zywo i wszystko sobie wyjasnimy co i jak. Wielu z nas jest z rejonu Wielkopolski no i czesc z innych województw. Proponuje napiszcie z jakiego rejonu jestescie to wybierzemmy wspólnie miejsce dogodne dla nas i sie spotkamy o ile bedziecie miec ochote na to!!/?? U mnie w 2011r 9tys na ten rok planuje a co bedzie sie okaże

Opublikowano (edytowane)

Może by każdy zainteresowany określił jakie dni i jakie godziny najbardziej by mu pasowały na wejście na czat. Można by też wymienić się numerami gg, będzie jeszcze łatwiejsza komunikacja. Mój nr. gg 6953279(najczęściej jestem niewidoczny, więc pisać śmiało).

Edytowane przez chwiolas
Opublikowano

Ja i kipper pracujemy w jednej firmie:) a kalol pracował:P w tym roku zamierzamy wziąć 30k gęsi w dwóch rzutach. Kontraktujecie już gęsi? My jeszcze czekamy, choć już naciskają. Do 15 stycznia mamy zakontraktować, ale jak będzie to zobaczymy.

Opublikowano (edytowane)

witam,

Jestem nowy i mam pytanie co do karmienia.

Czemu gęsi karmi się w czasie tuczu owsem a nie np ziemniakami? Wydaje mi się że ziemniaki są dobre do tuczenia.

Hoduję sobie co roku 20 sztuk i jedzą ziarno razem z ziemniakami.

Bardzo proszę o odpowiedź.

Pozdrawiam.

Edytowane przez zibi23
Opublikowano

Moja produkcja gęsi wynosi 4500 mam pytanie ???

jakie kto podaje witaminy na początek chowu ewentualnie

leki zapobiegawczo i gdzie kupujecie przez internet

czy u swojego lekarza.

Pozdrawiam

Opublikowano

Witam kolegów!

Znajomy z Węgier opowiadał ostatnio o gęsi szarej, która tam hodowana jest na potęge.

Podobno im się opłaca i też idzie do Niemiec głównie.

Ma ktoś z was jakieś doświadczenia? Próbował ktoś kiedyś?

Opublikowano

Dziękuje ze wpisaliście mnie do udzielających się :) Tylko ze ja w porównaniu z wami to jestem bardziej hobbystą niż hodowca . Przygodę z gęsiami zacząłem w 2010 po likwidacji krów mlecznych wiec niewiele wiem ,a chętnie korzystam z waszej wiedzy. Moja hodowla to była próba czy mi ten kierunek hodowli odpowiada, Robiłem jeden rzut na rok i tylko 1500szt,

W tym roku już ma być 2 rzuty w sumie okolu 4000 szt

Przy tak niewielkiej ilości to nie mam zbyt możliwości do negocjacji ceny. Planuje w przyszłym roku rozbudować gęsiarnie . Chenie skorzystam z waszej wiedzy na temat budynku,

Opublikowano

W moim przypadku to też jestem drobniutkim hodowcą lub na razie hobbystą, bo zacząłem od roku jak kolega post wyżej 2010 i trochę mniejsze stado bo tylko 1000 szt.na próbę. Miałem myślę jak na pierwszy raz w miarę dobry wynik bo średnia wagi mi wyszła 6,4.W tym roku planuję kontraktację jednego rzutu na 2000 szt.na tyle mi pozwalają warunki ale mam nadzieję że z roku na rok będę się rozwijał bo polubiłem te zwierzątka.W każdym razie te forum jest potrzebne bo cały czas je śledzę i dowiaduję się wiele cennych informacji pozdrawiam.