Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

też miałem sobie robić ale w sumie to nie warto. ja kupiłem używaną za 900 zł. Wiertarka jest z 1992 roku bardzo mało używana ze stolikiem, ma 6 biegów i silnik 2,6 kW czyli tyle co 4 najbardziej popularne WS 15, do niej było jeszcze imadło maszynowe które waży ok 60 kg i 50 wierteł w rozmiarach od 12-40 mm :) moim zdaniem to jak za darmo ale cóż poprostu się udało i tyle. :) naprawdę nie baw się w robienie czegoś takiego bo nie będzie miała odpowiedniej sztywności itp. Widziałem ostatnio 3 wiertarki WS 15 po 500 zł sztuka tylko silniki były spalone więc do ceny ok 150-200 zł za przezwojenie.

Opublikowano

Zrobiłem 2 lata temu wiertarkę stołową i wiercę nią wiertłami do 20mm (kilka razy 25mm). Zrobiona była z tego co było pod ręką w garażu- trochę części od wiertarek (Celma i Bosch), silnik 1,5KW. Teraz nie widzę pracy w garażu bez niej. Wiadomo, że nie jest to oryginał no i luzy ma- jednak nie można wiele wymagać. Zdjęcie wiertarki jest w mojej galerii

@mariusz0209 czy możesz napisać gdzie dokładniej te wiertarki można kupić bo poszukuje czegoś stabilnego?