Przez
muoodyy
siema. mam mf 6180 i czytając forum dużo uzytkowników ma problem z ciśnieniem oleju w skrzyni. mianowicie mam to samo. gdy go kupilem rok temu, zapalala mi sie kontrolka ciśnienia oleju w skrzyni i ten czerwony trójkąt. ale po chwil jeżdzenia i przygazowania kontrolka gasla i bylo okej. zapalala sie bardzo rzadko ale jest to uciazliwe bo odrazu komp wyłącza mi funkcje blokady, wom, itd. no i tak sie dzieje mi do teraz. czasem sie włączy kontrolka ale po przygazowaniu gasnie i juz sie nie zapali a czasem takie gazowanie nic nie daje. wczoraj uprawialem i tez mi swiecila kontrolka jak go odrazu odpalilem ale po godzinie pracy dopiero zgasla i wszystko dzialalo. i dzisiaj rano znowu sie zapalila i tak w kółko macieja. problemow zadnych z podnosnikiem i wspomaganiem nie ma. wszystko dziala. no i czytając kilka tematów doszedlem do wniosku ze wymienie czujnik cisnienia oleju w skrzyni. ale nie wiem gdzie on dokladnie jest. na tym podluznym filtrze co sie wklad wymienia jest jeden czujnik i od niego wychodzą 2 kable z ktorego jeden leci do kontrolki chyba a drugi leci do takiego jakby innego czujnika przy tym grubym bialym filtrze. i takie pytanie co jest co? ktory mam wymienic? ciagnik potrzebny a tu nie ciekawa sytuacja:/. olej i filtry wymienialem 2 miechy temu. ale przed wymianą tez tak sie działo....
Rekomendowane odpowiedzi
Ciągnik do lekkiej pracy
Deutz 10006 MF255