Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jestem w trakcie naprawy zwolnic, hamulcy itp we władku. Cieklo ze skrzyni, lub ze zwolnic na taśmy hamulcowe. Wymieniam też simeringi w zwolnicach i obudowie skrzyni. Kupiłem polskie firmy Inco :) Dopiero teraz zauważyłem że jakoś w miarę lekko wchodzą na wałki. Poprzednie też były inco i zaczęły dość szybko cieknąć po naprawie hamulcy. Wtedy myslałem że człowiek który to robił uszkodził ten przy skrzyni, przy wkładaniu zwolnicy, ale simering wyglądał ok. Zastanawiam się czy by nie kupić jakichś lepszych (droższych) bo nie uśmiecha mi się znowu ściągać zwolnice.

Jakich firm, używacie uszczelniaczy?

Opublikowano

No generalnie powinno się założyć simering i ma grać, bez kombinacji. Mierzyłem to niby otwór w uszczelnieniu jest mniejszy od wałka o jakieś 1,5mm na średnicy

Opublikowano

Inco to polski szajs, czarne kartoflorze jak to znajomy mówi :lol: bo są twarde i mało plastyczne, każdy na nie narzeka, nie kupuje się ich.

Polecam co najmniej silikonowe są średnio 2 razu droższe i są takiego specyficznego koloru ciemnopomarańczowego, do MZki zakładałem Corteco akrylowe jeszcze lepsze niż silikonowe ale też ok 4 razy droższe. Elring też dobra firma tylko trzeba uważać na podróby w jednej jak i drugiej firmie, wiadomo dobry produkt ma ich wiele.

Opublikowano (edytowane)

hehe zamiast inco kup se winko, no dokładnie kartoflorze, trzeba będzie inne kupić, żeby znowu się nie orobić

Edytowane przez gelo707
Opublikowano

Jak kupuję jakiś simering to sprawdzam czy jest w mirę miękki i czy nie ma wargi uszkodzonej.Na dzień dzisiejszy to Corteco czy Elring też trzeba sprawdzać. Wszystko teraz idzie na rynek.Czy się nadaje czy nie.Nie ma odrzutów na produkcji.

Opublikowano (edytowane)

U mnie w Ruskim śmigają ruskie i są najlepsze przynajmniej dla mnie. A już parę lat po zrobiemiu hamulców i nadal sucho jest w obudowach.

Silikony chodza na wale w Bizonie a tam wiadomo lekko nie mają, i suchutko. Jeden jest przecież jakby przecięty i aż dziwne, że takie rozwiązanie nie przecieka. Silikon power :lol:

Edytowane przez zbyszekbrzuze
Opublikowano

Jak sie kupuje to, co maja w malym sklepie, to nie mozna sie spodziewac, ze beda to uszczelniacze z gornej polki;) Trzeba szukac i pytac o lepsze, nie ChinaStodola. Dobre sklepy/skladnice gowna nie sprzedaja, albo pytaja jakiego producenta podac:)

Sam sie przymierzam do wymiany uszczelnien w drugim T25, Maly przebieg, ale jak poszedl w robote to zaczely sie pocic hamulce.