Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Wiem że to głupie pytanie ale temat zdaje się odpowiedni, a mnie to nurtuje co usłyszałam, wiec

czy to prawda, że krowy na widok wideł w rękach jakoś "bardziej" robią kupę, tak jak na zawołanie, :blink: sama nie wiem co o tym myśleć, bo w zasadzie to mało prawdopodobne ale z moich obserwacji wynika, że faktycznie coś w tym jest, myślą sobie aaa idzie z widłami, to narobię pod siebie to mi od razu posprząta B)

Gość Profil usunięty
Opublikowano
myślą sobie aaa idzie z widłami, to narobię pod siebie to mi od razu posprząta B)

Lub - idzie z widłami, a nóż mi przyłoży, lepiej zrobię teraz spokojnie, bo później mogę nie zdążyć. :P

Opublikowano

mam 2 przypadki

1 jak ide z widłami to jałówka rzeczywiście zaczyna się wypróżniać

2 jak u sąsiada doili krowe rękami to jak siadali na stołek to krowa zaczynała lać (sam widziałem )

Opublikowano

odruch Pawłowa o tak to genialne zjawisko, np u nas na gospodarstwie jest ponad 10 kotów i jak nalewałam im mleka zależało mi żeby wszystkie były aby napiły się jeszcze ciepłego. Więc chodziłam i łapałam tych ciężko kapujących (nie są za bardzo oswojone) i zanosiłam do miski. Jednak wzięłam się na sposób i postanowiłam że przed każdym nalaniem mleka będę stukała miską metalową o beton, w oka mgnieniu załapały o co chodzi i teraz na ten dźwięk zbiegają się same :P

Gość Profil usunięty
Opublikowano

To tak prawie jak osadzeni walą miską o podłogę, to zbiegają się strażnicy, pewnie też mają odruch Pawłowa. :P :lol:

• Like 1
Opublikowano

[/size]

Lub - idzie z widłami, a nóż mi przyłoży, lepiej zrobię teraz spokojnie, bo później mogę nie zdążyć. :P

Co one tam myślą to trudno powiedzieć , ale faktem jest że chętnie sr**ą jak mam widły i akurat ścielę :D:P .

Bo jak noszę siano czy sianokiszonkę to już nie - MĄDRE BESTIE ;)

Opublikowano

No a z kozami to jak jest? :D moj Gocuś robi bobki jak idę go doić .

Raz kolega mnie podpuścił i powiedział bym założył filcoki i włożył tylnie nogi kozy do filcoków i wtedy lepiej się doi . :lol:

Finał tej zabawy był taki że Gacuś wyskoczył z moich filcoków i mi się oberwało.......z dojenia nic nie wyszło :( :(

Opublikowano

Raz kolega mnie podpuścił i powiedział bym założył filcoki i włożył tylnie nogi kozy do filcoków i wtedy lepiej się doi . :lol:

Finał tej zabawy był taki że Gacuś wyskoczył z moich filcoków i mi się oberwało.......z dojenia nic nie wyszło :( :(

Imię sugeruje płeć męską ..... Nie wiedziałem że capy czy jak tam się to nazywa się doi :P

Żart czy nie i tak bez sensu :lol: :P

Opublikowano

ustawa o ochronie zwierząt art 6 1a 16

Opublikowano

u mnie też widok wideł działa gównopędnie a najlepsze jest kiedy krowa sra na żadko i kaszle :P