Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

siema mam zamiar zakupić brone talerzową 2,7m z wałkiem i czy ktoś już posiada tą brone i jak mugłbyś opisać ją troche iak się sprawuje ona bendzie robić z MTZ 80 jak ktoś chce zobaczy ją to jest na allegro,dzięki za odpowiedż

Opublikowano

Ja mam układ V i po przełożeniu małych talerzy na prawą stronę patrząc od zaczepów i ustawieniu belki przedniej i tylnej talerz względem talerza robi bardzo dobrze.Wiadomo to jest maszyna i trzeba poustawiać.Od 3 lat posiadam na 20 ha i polecam.U mnie lakier na razie trzyma.

Opublikowano

witam

Posiadamy identyczną bronę talerzową jaką chcesz kupić, szerokość 2,7 metra z wałem strunowym, wał nie jest fabryczny, wykonał go nasz znajomy ale jesteśmy z niego bardzo zadowoleni. Wracając do samej brony przepracowało u nas 2 sezony. Ciąga ją MTZ 820.3. Ciągnik nie ma z nią najmniejszych problemów. Brona jest wykonana solidnie, była jakaś awaria na wakacjach ale dokładnie nie wiem co się stało, coś z przednią sekcją talerzy. Wiem że stało się to podczas talerzowania wieloletniego ugoru tak że wiadomo że tam mogą być niespodzianki. Więcej nie wiem gdyż na wakacjach byłem w pracy za granicą. Talerzówka nie ma u nas lekko gdyż jest używana również do uprawy przedsiewnej. Generalnie mogę ją z czystym sercem polecić, za te pieniądze to sprzęt bardzo przyzwoity.

Pozdrawiam i życzę udanego zakupu.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez marcus93
      Witam;) tak jak w tytule postu, co o nich myślicie? ktoś posiada i czy nadają się do rozsiewania wapna węglanowego w zwykłej postaci? proszę o szybkie odpowiedzi, z góry dzięki;)
    • Przez rafal116
      witam o poprzedniego roku jestem posiadaczem rozsiewacza STRUMYK 300l http://allegro.pl/rozsiewacz-do-nawozow-6-lopatkowy-i3879756503.html (ten pomarańczowy do zbóż) posiada on 6 łopatek i 2 dziury którymi leci nawóz. Wielkość dziur regulowana jest 2 wajchami. Do wajch przylega blacha z otworami według mnie jest to jakaś podziałka bo można tam włożyć sworzeń i zablokować w ten sposób przesunięcie się wajch po uwczesnym ustawieniu normy wysiewu. Może ktoś będzie wiedział na którą dziurkę w blasze ustawić te wajchy aby wysiać 200kg saletry na 1 h. Ten rozsiewacz będzie pracował z c330.
    • Przez Mati2812820
      Witam Posiada ktoś może rozsiewacz Strumyk Tytan? Jeżeli tak to prosiłbym o zamieszczenie tu opinii na jego temat. Głównie chodzi mi o dokładność wysiewu i awaryjność.
    • Przez marcel9797
      przygotowuje się do zakupu rozsiewacza. Mam dylemat bo niewiem jaki wybrać.
      Woprol Azot (junior 2) 600l czy Strumyk tytan 600l. prosiłbym o opinie użytkowników tych rozsiewaczy, lub jakie inne polecacie do 5500zł.
      Będzie siał na 23ha z ursusem c360.

• Dodaj nową pozycję...
v