Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano

Wogóle wybrał bym serie 62xx te 61 nie cieszą się dobrą sławą ze względu na elektronike

Też bym chciał serię 62... ale cena jest dużo wyższa niż 61.... A co do elektroniki to nie sądzę aby w nowszym modelu było jej mniej B)

Opublikowano (edytowane)

przecież w 62xx masz taka sama skrzynie jak w 62xx dynashift. Tylko masz przełączanie półbiegów razem z rewersem przy kierownicy i do tego w podłokietniku prawym masz perę funkcji

co do ceny to ja znalazłem najtańszy koleś sprowadzał tiry i trafił mu się traktor i wziął go i nie wiedział ile jest wart poszedł w jeden dzień :D, a ludzie dzwonili nawet jak pojechaliśmy go ładować i transportować do nas

Edytowane przez ariss
Opublikowano

Jestem posiadaczem MF 6180 od 4 lat i słowa złego nie powiem, nie myśle o żadnej elektronice (jak niby twierdzicie ze jest awaryjna w tych modelach), sprzegłach, hamulcach czy czymkolwiek. Podstawa dobry olej i zmiany w odpowiednim czasie no i tak jak jeden napisał nie szukanie najtanszego egzemplarza. Sam to przerabiałem i w efekcie tego kupiłem jednak prawie za 10 więcej niz zakładałem ale maszyna była i jest naprawde bardzo zadbana i tak samo chodzi. M teraz coś ponad 5tyś motogodzin i nie uważam że było cofane a miałem przed tym ciągnikiem juz kilka MFów, częściowo na próbie od znajomego handlarza i częściowo moje własne ale za długo one u mnie nie gościły. Z tym też w najbilzszym czasie planuje się rozstać ze względu na możliwość kupna nowego.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez manik
      Witam
      Problem leży w pompie Lucas, wycieka paliwo na zaznaczonym na zdjęciu elemencie.
      Jak zniwelować ten wyciek? Czy tą śrubę z talerzem można wykręcić samemu (i jaką spełnia funkcję?) czy niezbędny będzie mechanik/pompiarz? Podejrzewam że jest tam jakiś oring który przepuszcza paliwo?

• Przez marcin80wlkp
      Mam wyciek z pompy paliwowej z elementu zaznaczonego na zdjęciu na żółto. Można tym obracać dookoła i wtedy paliwo wylatuje mniej lub bardziej. Za co jest on odpowiedzialny? Czy dostanę gdzieś coś takiego, nowego? Czy można to ewentualnie wykręcić i zaślepić? Z góry dziękuję za pomoc.

• Przez KamilMF
      Kupował ktoś z użytkowników forum dokumentację od tego sprzedającego ? Chciałbym wiedzieć czy te tłumaczenia są dobre. https://www.olx.pl/d/oferta/massey-ferguson-serii-5400-serwisowa-instrukcja-napraw-j-pol-CID751-IDJOmxl.html
    • Przez Danioboss
      Cześć. Mam problem z Fergusonem 3610. Podczas przełączania na zająca czuć jakby bieg był załączony ale nie jedzie na żółwiu jedzie prawidłowo czasami nie chce ruszyć na 1 biegu. Elektrozawór sprawny. Wymieniony czujnik żółw zajac. Kontrolki świeca się prawidłowo. Cisnienie na gniazdach diagnostycznych w normie. Rok temu zalany nowy olej wraz z filtrem. Wszystko w miarę chodziło.
    • Przez xzibit0000
      Czesc. Mam problem z wałkiem wom. Podczas jazdy z rozrzutnikiem nagle wałek wom sie zatrzymał i zaczął zgrzytac. Po zdjęciu przekaźnika i wlaczeniu wom walek zaczął sie kręcić i zgrzytal i na ,,oko,, nie kręcił z ta prędkością co powinien kręcić patrząc na obroty silnika. Dzisiaj za każdym włączeniem walka zgrzytal i po wyłączeniu go tez zgrzytal dopiero po chwili przestawał.
      Za co sie zabrać? Kosz WOM czy cos innego? Dzięki za podpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...
v