Skocz do zawartości
Zaloguj się, aby obserwować  
Wiesiek151

Problem z odpaleniem

Polecane posty

Wybrane dla Ciebie
Wiesiek151    0

Witam.

Mam problem z odpaleniem New Holland Clayson 135.

Tak więc, kombajn w ubiegłym roku kosił do samego końca sesonu. A w tym roku nie można go odpalić, kombajn był odpowietrzany ale pompa wtryskowa nie daje ciśnienia na wtryskiwacze.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
asasinator666    106

Szukaj od samego początku- bak czy nie jest brudny, pózniej rurki od baku do filtrów, filtry, wymień uszczelki a na końcu zostaje pompa.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

Wiesiek151    0

Dzięki wielkie za odpowiedzi, lecz przyczyną była zapieczona listwa w pompie. Wystarczyło prysnąć wd-40 i lekko poruszać i wszystko gra. Może komuś się to na przyszłość przyda.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez kosa29
      co sądzicie o tym kombajnie
    • Przez memek26
      jaki olej do  przednich zwolnic new holland tl  90??
    • Przez MrMetkaJD
      Cześć! ^^ zastanawiam się nad zakupem kombajnu zbożowego i interesują mnie ceny podanych kombajnów.Z stołem do rzepaku wózkiem, sieczkarnią i interesuje mnie czy new holland tc5050 ma w opcji opony z bieżnikiem w kształcie V? :lol: i czy mam wybrać New Holland Czy może claas avero 160,240?
    • Przez ruudy
      witam forumowiczów czy ktoś posiada kombajn zbożowy marki new holland model TF76 lub TF78 ELEKTRA PLUS,a może ma ktoś jakąść wiedze na ich temat ?
    • Przez gregorfik
      Witam,
       
      Jakoś w tym roku nie mogę sobie poradzić z csxem w rzepaku.
      Plon 4-4,5t z ha i jade ok 3,5km/h czyli beznadziejnie wolno csxem 7040 z hederem 5,17m. Gdy jadę szybciej to gubi.
      Ustawienia mam takie:
      sito wstępne 3mm
      sito górne 8 to bardziej z tyłu górne 10
      sito dolne 2,5mm
      predkość wentylatora 500
      Ustawienie czujników strat mam na 80-90%? może za dużo?
       
      Niby wg powiedzmy książki, ale nie idze tak jak powinno, dodam, że przy takich ustawieniach rzepak i tak nie jest zbyt czysty... zanieczyszczenia ok 5% co dla mnie jest dużo.
      Po zakupie i ustawieniu serwisu, latałem po rzepaku ok 7-8km/h co prawda sypał 3-3,5t... a w tym roku nic nie można szybciej uszczknąć...
      Realna moja wydajność wynosi 7-9 t/h czyli tyle co nieduży tc....
       
      jakie Wy macie ustawienia w tym a może innych ale podobnych modelach? i jakie wydajności osiągacie przy nich?
×