Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Co myslicie o tym zeby zamienic MF 255 na zetora 5245?? Z ktorego bede bardziej zadowolony?? Ferdek pracuje u mnie glownie przy ciezszych pracach,do nawozu,pryskania i siana mam ciapka :lol: A odnosnie spalania to sa tysiace tematow,ale wydaje mi sie ze kazdy ciagnik potzrebuje troche "wypic" zeby zrobic robote...

Opublikowano

miałem 360 3p i zmieniłem na 5245 spalanie prawie to samo może w lekkich pracach zetorek pali więcej ale ma duzo lapszy uciąg np. w orce czy agregacie no i komfort w kabinie plus wspomaganie kierownicy

Opublikowano

tyle ze ja nie potrzebuje 7211 :P nie mam az tyle pola,spokojnie obrobie swoje niespelna 30ha. Ale czesto jezdze zima i przedni naped czasem jest mi potrzebny :lol: no i jakas ogrzewana kabina bo nie chce mi sie przerabiac kabinki w ferdku

MOD:h to godzina a ha to hektar

Opublikowano
tyle ze ja nie potrzebuje 7211 :P nie mam az tyle pola,spokojnie obrobie swoje niespelna 30h. Ale czesto jezdze zima i przedni naped czasem jest mi potrzebny :rolleyes: no i jakas ogrzewana kabina bo nie chce mi sie przerabiac kabinki w ferdku

no to zamień ferdka na 5245 jak kupisz w dobrym stanie napewno nie pożałujesz

Opublikowano

Wlasnie dzisiaj jade ogladac jednego z 1992roku:) Nie jest drogi,tyle ze chodzil w lesie,jak dzwonilem gosc mowil ze trzeba wymienit opony i jakies trzy szyby wstawic,a tak poza tym to wszystko idealnie(chyba kazdy sprzedawca tak mowi :lol: )

Opublikowano
Co myslicie o tym zeby zamienic MF 255 na zetora 5245?? Z ktorego bede bardziej zadowolony?? Ferdek pracuje u mnie glownie przy ciezszych pracach,do nawozu,pryskania i siana mam ciapka :lol: A odnosnie spalania to sa tysiace tematow,ale wydaje mi sie ze kazdy ciagnik potzrebuje troche "wypic" zeby zrobic robote...

4x4 przy cięższych pracach sie przyda,zetor na pewno spali więcej ale nie przesadzajmy ze tak strasznie dużo ale jak wymienisz MF na Zetora to będziesz zadowolony ;]

Z lasu bym nie brał wiesz jak to jest kto wie co oni z nim tam robili ;]

Opublikowano

niewiem ale jak ciągnik chodzi pracach leśnych to przeważnie jest bar dzo poobijany od gałęzi itp. i jak piszesz że brakuje mu kilka szyb to właśnie od tych gałęzi a nieraz dostanie jakimś drągiem po masce ,napisz jak przyjedziesz od tego gościa jak ten traktor wyglądał

Opublikowano
Wlasnie dzisiaj jade ogladac jednego z 1992roku:) Nie jest drogi,tyle ze chodzil w lesie,jak dzwonilem gosc mowil ze trzeba wymienit opony i jakies trzy szyby wstawic,a tak poza tym to wszystko idealnie(chyba kazdy sprzedawca tak mowi :lol: )

albo zrób jakąś fote i wstaw

Opublikowano
4x4 przy cięższych pracach sie przyda,zetor na pewno spali więcej ale nie przesadzajmy ze tak strasznie dużo ale jak wymienisz MF na Zetora to będziesz zadowolony ;]

Z lasu bym nie brał wiesz jak to jest kto wie co oni z nim tam robili ;]

teżbym z lasu nie brał można czasami nie poznać jaka to marka taki poobijany

Opublikowano

Fotki niedlugo powinny byc w galerji,tylko zrobilem (przez plot) bo nie bylo goscia,bylem tez u innego handlarza chcial mi "wetknąc" 6245 z 1982r. tyle ze z silnikiem od 7245 jego zdjec nie mam bo aktualnie jest rozebrany,niby naprawiaja skrzynie,no ale powiedzial mi 28tys. i jeszcze moze cos zejdzie

Opublikowano

http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=35440

http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=35441

http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=35442

i jak?? wydaje mi sie jakby kiedys byla malowany,nawet nie jest za mocno pogiety :P Nie widac tez zeby silnik byl ulany czy tez wymyty,wiecej nie potrafie powiedziec,w tygodniu dopiero bede mial mozliwosc jazdy nim,aha jeszcze fotel jest podarty :lol: chyba duzo przezyl....

Opublikowano
http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=35440

http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=35441

http://www.agrofoto.pl/forum/index.php?aut...i&img=35442

i jak?? wydaje mi sie jakby kiedys byla malowany,nawet nie jest za mocno pogiety :P Nie widac tez zeby silnik byl ulany czy tez wymyty,wiecej nie potrafie powiedziec,w tygodniu dopiero bede mial mozliwosc jazdy nim,aha jeszcze fotel jest podarty :lol: chyba duzo przezyl....

gdzie te zetorki stoją? tera zaówazyłem ze też jesteś z Łódzkiego ;]

Opublikowano
adikpl1- niestety nie zobacze tego filmu :lol: nie ma go moze na youtubie??

też go nie moge zobaczyc ale chyba go widziałem już ;] chyba pamientam że go strasznie męczyli

z tym drzewem aż na tylnich kołach stawał ;/

Opublikowano

tez widzialem kiedys filmik co robili zetorkiem w lesie :lol: no ale coz...takie sa uroki :) Musze zobaczyc jak to w ogole pracuje,choc ciezko bedzie wejsc w "srodek" tego sprzetu :P

Opublikowano

Oj chłopacy to żeście w lesie chyba ciągniakmi nie rypali?

to że po obijany to pikuś, las to przede wszystkim bagno nigdzie takj ciągnik nie będzie sponiewierany jak w lesie, nie razidziałem jak na boku ciągnik leżał, cały dzień pracy to kopanie się po osie w błocie torfie i na bagnie dlatego 5211 jest idelany bo na godz nie dużo pali jest lekki a ma 4x4, te ciągniki w lesie szarpią się po majgorszych bagnach po pnikach kożeniach zaczepiają o korzenie zawieszają.

Obczaj dokłądnie jak wygląda pod spodem czy nie jest nic urwane wgięte czy podpawane?

Ja bym ciągnika z lasu raczej nie chciał bo jest w okolicy dużo lasu to się nasłuchałem co ludzie wyczynają (np. w 7245 zrobili lebiodkę z koła spox było dopuki koło się nie urwało) naszarpie sie na bagnie wykołysze i przewraca na pniakach, albo narypie z przyczepami załadowanymi konkretnie drzewa po polnych drogach, to jest ciągnik skatowany transportem

Opublikowano

Ale mu dawał klient szkołę :lol: Ja 2 sezony jeżdziłem w SKR, zetorem 7211 i jakoś się delikatnie obchodziłem mimo, że nie był to mój sprzęt. W lesie zazwyczaj każdy pracuje tak jak ten na filmie, dlatego ja też nie jestem zwolennikiem traktorów z lasu, na twoim miejscu jak już chcesz koniecznie 5245 to dołożył bym te 3,4 tysiące i kupił z polskiego gospodarstwa.

Opublikowano

Ferdek-popieram Twoje zdanie na temat ciagnikow z lasu. Ale to jest tak,z jednej strony kusi cena,a z drugiej odstrasza to ze bede mial powazne problemy :lol: Musze najpierw go dokladnie obejrzec,przynajmniej zobacze jak wyglada wizulanie z bliska,czy nie ma luzow,jak sie tym ogolnie jezdzi no i wtedybede cos mogl powiedziec na temat tego ciagniczka,ale gdybym kupil,w dobrej cenie to moze nie stracilbym na nim za duzo?? Zobaczymy jak to bedzie,jak narazie mam ferdynanda w idealnym stanie,ktory nigdy mnie nie zawiodl,ale jednak przydaloby sie cos lepszego :P