Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

w swoim bizonie mam takowy, który wiele lat już nie działa. W pobliskim zakładzie powiedzieli mi, że regenerują ale nie napełniają bo to należy zrobić we własnym zakresie na na stacji CPN... Z tego co wiem to napełnia się je azotem pod dużym ciśnieniem i się zastanawiam co z tym CPN-em. Druga sprawa to mam też do napełnienia taki mały akumulator hydr., który pracuje przy ciśnieniu roboczym 20 bar i ma on normalny wentyl samochodowy do napełniania. Chce z nim pojechać do oponiarza żeby nabił azotu tylko nie wiem do jakiego ciśnienia powinno się te akumulatory napełniać, na pewno ileś tam procent ciśnienia roboczego tylko właśnie ile? Może ktoś wie ?

Opublikowano

jeśli oponiarz nie będzie dał rady podjedź do jakiegoś spreca od hydrowozów citroena, tam się napełnia "komforty" nawet do 70 bar, a konstrukcja wydaje się podobna do sfery, pytanie czy pasuje korek czy wentyl do dobijania,

Opublikowano

ciśnienie w akumulatorze 1\3 ciśnienia roboczego czyli 50-55 MPA ja wziąłem na wymianę za 170zł i bajka fajnie się buja na wybojach i w ziemie tak mocno nie ryje :)

Opublikowano

Panowie zakupiłem kombajn i nie ma tego hydroakumulatora :( Gość jeździł bez tego i teraz moje pytanie czy koniecznie muszę go kupić czy da radę bez tego kosić?

Opublikowano

ja od 15 lat jeżdżę bez niego w sumie to nawet nie miałem okazji jeszcze z nim jeździć, trzeba mieć wprawę przy opuszczaniu żeby nie szarpał i fakt że lubi zaryć jak pole nie równe. Mi to szczególnie nie przeszkadza choć w tym roku chciałem poczuć ten "komfort" bujania ale jakoś nie ma czasu sie za to wziąć.

ja od 15 lat jeżdżę bez niego w sumie to nawet nie miałem okazji jeszcze z nim jeździć, trzeba mieć wprawę przy opuszczaniu żeby nie szarpał i fakt że lubi zaryć jak pole nie równe. Mi to szczególnie nie przeszkadza choć w tym roku chciałem poczuć ten "komfort" bujania ale jakoś nie ma czasu sie za to wziąć.

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się
  • Podobna zawartość

• Przez k1rum
      Witam chciałem dzisiaj wyjechać w Pole ale bizon nie chce odpalić. Przy wciśnięciu rozrusznika nie kreci kołem zamachowym tylko słychać takie "pstrykanie". Akumulatory naładowane, zaraz jeszcze spróbuję podkręcać kable może w tym jest problem. Nie wiem czy wymieniać cały rozrusznik czy tylko wyrzutke, z góry dziękuję za pomoc 
    • Przez Ukson
      Wał napedu podsiewacza, lewa strona koło blaszane, prawa koło pasowe do wytrzasaczy. 
      Pytanie, jak osadzić łożysko prawe na tym wale? Według katalogu osłona 35mm (wewnatrz),ta plastikowa, dojdzie tylko do rantu gdzie 35mm przechodzi w 40mm - tak jak na zdjeciu. Jak osadze do osłony to łożysko bedzie około 1cm od rantu. Na wale widze, że jest "obtarte" tak jakby oslona chodziła za rantem po 40. Nie przyjrzałem sie wczesniej jak to tam bylo. Po starych osłonach widze, że nie ma tam takiej żeby weszla w obudowe łożyska i jeszcze na wał na tą cześć gdzie jest 40mm.
      Potrzeć po katalogu to osłona do rantu z minilanym luzem, a łożysko wtedy tak, jak obudowa z tą plastikowa obudowa to wypozycjonuje.
      Dodam, że piasta koła blaszanego była na równo z końcem wału, a koło pasowe po drugiej stronie osadzone głebiej tak, że wał wystawał za rant koła 2cm.
      Mam wrażenie jakby wcześniej to było złożone za bardzo w prawo, to znaczy wał przesuniety za bardzo w prawo względem reszty.

• Przez Wopl
      Mam do wymiany sprzęgło na gardzieli. Teraz nie wiem jak najszybciej to rozebrać.
      Szybciej będzie wyjechać całą gardzielą czy odkręcać te kątowniki?
    • Przez bizonio
      dzień dobry jakej firmy  klimatyzacje do bizona z056 polecacie i czy lepsza wodna czy elektryczna ?
    • Przez ARTI2019
      Cześć, post z zapytaniem czy wie ktoś gdzie można dostać częsci do przystawki Rolmako chodzi mi o części do lewej kosy zaznaczone na czerwono na zdjęciu, Lubelskie Podkaprackie a najlepiej przez internet 

• Dodaj nową pozycję...
v