Skocz do zawartości

Zanim napiszesz nowy temat - przeczytaj.

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Gość Profil usunięty
Opublikowano

Pytający o podłączenie alternatora, lub innego urządzenia do ciągnika lub maszyny proszeni są o wklejenie dokładnych zdjęć podłączanego urządzenia i/lub schematów. Dopiero wtedy będzie możliwa jakakolwiek pomoc. Posty bez dołączonych zdjęć lub schematów będą usuwane. Proszę również zapoznać się z tym tematem: http://www.agrofoto.pl/forum/topic/35183-ogolne-porady-dotyczace-instalacji-elektrycznych/

Jest tam większość odpowiedzi na zadawane pytania, dlatego tematy zawierające pytania, na które odpowiedź znajduje się w powyższym temacie będą również usuwane, a autor otrzyma ostrzeżenie.

Gość Profil usunięty
Opublikowano

Użytkownicy chcący zadać pytanie dotyczące usterek elektrycznych proszeni są o dokładne opisanie czego dotyczy usterka (np, prądnica, alternator itp.), oraz w jakiej maszynie/ciągniku wystąpiła, a także o podanie wyników podstawowych pomiarów. W przypadku gdy autor tematu nie wie jakie pomiary zrobić proszony jest o podanie takiej informacji w pierwszym poście. Wtedy specjaliści serwisanci podpowiedzą jakie pomiary należy wykonać i co sprawdzić. Natomiast użytkownicy chcący odpowiadać na takie pytania proszeni są o powstrzymanie się z odpowiedzią do czasu zamieszczenia wyników pomiarów przez autora tematu, ponieważ na forum pomoc jest możliwa tylko wtedy kiedy podane są wszelkie dane na temat usterki, a takimi danymi w przypadku instalacji elektrycznych są wyniki pomiarów. W przeciwnym razie wszystkie posty będą usuwane, a autorzy takich postów oraz autor tematu dostaną stosowne ostrzeżenie.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Nikodem20
      Witam mam problem z Masseyem Ferguson 5455 z 2008r. nie działa Ehr wogule nie reaguje na przycisk w kabinie oraz na błotniku dodatkowo w tym samym czasie przestał działać obrotomierz i licznik motogodzin i prędkościomierz. Proszę o pomoc co by mogło by być przyczyną 
    • Przez davelolek
      Dobry dzień, proszę o poinformowanie własnego opryskiwacza EVRARD i jednostki sterującej, która zgłasza błąd KOD 7 i po wpisaniu kodu opryskiwacz nadal nie działa czy możesz mi pomóc? załączam zdjęcia Dziękuję Ci

• Przez adimam_naimie
      Cześć wam, otóż mam problem z fanfarami, podłączone rzekomo prawidłowo tzn prąd dochodzi powietrze również, ale gdy nabije ciśnienie powyżej 4,5bar to przestają wydawać dźwięk i tak jakby elektrozawór w ogóle nie mógł wystartować. Podłączone pod fabryczny klakson, co robię źle?
    • Przez bartek879
      Cześć,
      planuję zakup interfejsu diagnostycznego do maszyn rolniczych. Chciałbym obsłużyć przede wszystkim John Deere, New Holland, Deutz, Fendt i Class. Interesuje mnie diagnostyka silnika, kalibracje i podgląd parametrów skrzyni, itp. Generalnie chciałbym zająć się naprawą i diagnostyką maszyn agro. Wiadomo, że żaden komputer nie zastąpi doświadczenia, ale żeby je zdobyć trzeba sobie w tym pomóc. Najbardziej składniam się w stornę TEXA w wersji OFF HIGHWAY, ponieważ widziałem na własne oczy jak serwisant używał i działało bardzo sprawnie.
      Jaki interfejs diagnostyczny polecacie z własnego doświadczenia? Na jakich pracujecie podczas napraw? Będę wdzięczny za każdą podpowiedź i opinię.
    • Przez wandryskowski
      Mam siewnik poplonów APV PS-200 z komputerem 5.2. Oprócz tego mam inny starszy komputer w wersji 2.2. I tu mam prośbę. Chciałbym samodzielnie sporządzić czujnik prędkości,  położenia maszyny ewentualnie przewód do wtyczki 7 pin (DIN). Proszę więc ewentualnych posiadaczy tych maszyn z tymi czujnikami o pomoc w uzyskaniu schematu połączeń czujnik - wtyczka 12 pin (Molex). Przyda mi się nawet schemat koła polowego prędkości do starszego siewnika PS-250.
  • Dodaj nową pozycję...
v