Skocz do zawartości

Fendt Trisix

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

jesli posadził bym go na swojej glinie to kto by mnie wyciągnął??? taki sobie wolał bym Case Stringera ale na rynku AmerykaNskim pewno znajdzie nabywców, u nas to raczej będzie cud jeśli go wogóle przywiozą na jakiś pokaz, a i pewno okaże się że za oceanem będzie można go kupić za mniejsze pieniądze niż wprost od producenta z Niemiec jek zwykle Europejskim rolnikom wieje wiatr prosto w oczy

Opublikowano

Jeju jak wy sie oklamujecie. Poco wogole myslicie ze jest szansa ze on bedzie w polsce to ze taki jest to nie znaczy ze ktos o Polsce myslal. W Polsce pewnie bedzie chocby nawet u Korbanka bo jak bedzie seryjny to go sprowadzi chocby i na pokazy. A jesli ktos by chcial ciagnik 500km to juz dawno by kupil STX-a albo JD

Opublikowano

Przeciez niektórzy sie zgadzaj z tym ze " Ciągnik ma chodzić a nie wyglądać ". Mi sie ten Fendt podoba i jestem pewien ze w polu sobie dobrze poradzi jak kazdy FENDT :P :lol:

Opublikowano
Przeciez niektórzy sie zgadzaj z tym ze " Ciągnik ma chodzić a nie wyglądać ". Mi sie ten Fendt podoba i jestem pewien ze w polu sobie dobrze poradzi jak kazdy FENDT :P :lol:

Na pewno poradzi sobie w polu jak każdy fendt tylko potrzeba dużo pole zeby miał co robić ;] i zawracanie ;]

Opublikowano
A ja mam takie pytanie. Ktos widzial go w pracy? Bo wszyscy po nim jedziecie a nie wiecie jaki jest. Moze Fendt widzial jakies plusy w takiej konstrukcji, napewno bez powody nie wybral gasienicowego.

longerbycz z kad wiesz ze gasienicowe sa o wiele lepsze? Widziales chociarz takiego? Juz nie wspomne czy widziales go w pracy. Fendta nikt jeszcze w polu nie widzial wiedz takie komentarze sobie zostawcie na potem.

Co do miejsc pracy ich, to nie wiadomo jeszcze czy to seryjna produkcjia. A na polskie pola napewno nie, bo jakby ktos potrzebowal to by dawno sobie kupil Case albo JD. Niemcy, Ameryka juz predzej.

Wyglad ujdzie, chociarz przednia czesc mogli by lepiej zrobic. Znamy juz przecierz ta maske, a tu jest wyjatkowo brzydko zmodyfikowana. Tyl juz znacznie lepiej.

brawo.gifbrawo.gifbrawo.gif

Opublikowano

Mi sie podoba. Napewno zrobili go na 3osiach, a nie gąsienicach żeby mógł 60 km/h jeździć.

Jego przewagą jest to, że szybciej dojedzie na pole i jest pierwszym ciągnikiem tej mocy z przekładnią bezstopniową (ma 2 przekładnie Vario).

Myśle, że może podbić rynek ciągników tej mocy szczególnie, że gąsienicowy układ jezdny jest bardzo drogi

Opublikowano

ciekawe co by powiedzieli w agencji jak by go wpisac na prow :lol: ogolnie fajny choć stylistyka bez szału, ciekawe czy bedzie choc jeden taki pracowal na polskich polach

Opublikowano

Mi się wogóle nie podoba. Jest aż przedziwniony, stylistyka do bani. Wiadomo że pewnie swietne ma warunki pracy w polu, dobry uciąg, podnosnik itd ale ciągnik musi w sobie mieć to coś a nie dwie wielkie maski z tył i z przodu i okropne kołpaki. Jak tym manewrowac? Potrzeba by było 15 kamer i jeszcze więcej lusterek :P Z tej wielkiej czołówki sto razy bardziej wolę te wszystkie gąsienicowe ciągniki a do transportu Fastracka! I kropka :lol:

Opublikowano
wystarczy inteligentny system i sam sie poprowadzi :lol:

Tylko czy jest taki system co sam cofnie pod pług czy do jakiegoś w miare ciasnego garażu? :) Może i tak ale zwinny jak Ciapek to on napewno nie jest :P

Opublikowano

Po gębszym namyśle stwierdziłem, że to znakomity ciągnik

Zalety Trisixa:

-prędkość max 60km/h

-przedni TUZ umożliwia zaczepianie maszyn z przodu i z tyłu co zwiększa uniwersalność

-nie duży promień skrętu

-przekładnia bezstpniowa

-operator nie musi sie przyzwyczajać do gąsienic i może sie odrazu przesiąść ze zwykłego ciągnika

-duży komfort dzięki amortyzacji osi

-możliwość orki w bruździe, nie potrzeba specjalnego pługa

-,,psi chód,,

Naprawde myśle, że ten ciągnik sie sprawdzi

Opublikowano

nie wiem czy "psi chód" jest w nim możliwy...do ciągnika o mocy 500 KM i tak potrzebny jest specjalny pług :lol: , przedni TUZ, Vario, amortyzacja, 60km/h - to juz wszystko było, tylko nigdy taki ciągnik nie miał 500 KM...i przez to trzy osie... :P

Opublikowano

Uśmiałem sie jak przeczytałem kto to będzie kupował. Mieszkam nie daleko trasy tranzytowej z ukrainą i powiem wam tyle że chociaż często nią nie jeżdżę to w tym roku widziałem już całe mnóstwo i case stx i challengerów i jd serii 9020 a wszystko to jechało do naszych wschodnich sąsiadówicon8.gif

Opublikowano
brawo za spostrzeżenie ;)

Ja myślę że te fendty będą w Polsce ale dla tych ludzi co mają dużo $ i chcą zaszpanować we wsi ;)

zaszpanowac to mozna nowa "eską" albo mazda rx8 B) ;) , a wierz mi ze jak ktos by sie na niego zdecydowal, to napewno byloby to ekonomicznie uzasadnione, poza tym gosc ktory moze pozwolic sobie na taki sprzet nie bedzie polglowkiem zeby sie popisywac

Opublikowano
Już dawno o nim słyszałam, ale premierę miał na Agritechnice. Powiem tyle: LEKKA PRZESADA!!! ;) Wcale on mi się nie podoba. Wygląda jak stare, ciężkie, amerykańskie Vertastile. ;) Też miały 3 osie... Już zgrabniej wyglądają stare Forszajki.

aleś walła mi to on sie podoba jest całkiem całkiem -może mić skręt jak czołgi np. jedna strona hamuje a druga popyla dookola niej ;)

Opublikowano

Mnie sie on nie podoba. Jest duzy i ociezały. Na miejscu tez nie zawraca. Wolałbym juz cos na gasienicach albo przegubowca np JD. Ale gdzie mi taki, za malo ha.