Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam wszystkich.

Od 3 sezonów jestem użytkownikiem MF 520. W ubiegłym sezonie pojawiła się problem z hydrauliką. Na zimnym oleju wszystko działa jak należy. Po nagrzaniu się oleju (zwłaszcza w upalne dni) pojawia się problem z podnoszeniem hedera i hydraulicznym sterowaniem rury od wysypu ziarna. Po chwilowej przerwie np. w drodze dojazdowej problem znika, aby po ponownym rozpoczęciu pracy problem znowu powrócił. Próbowałem wymieniać olej, filtr oleju i przedlądnołem pompę (osoby regenerujace pompy uznały, że nie widać zużycia). Czy macie jakieś pomysły i wskazówki na czym może polegać problem. Będę wdzięczny za rady

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez Roberto86
      Witam mam pytanie dotyczące wycieku oleju silnikowego z silnika valmet okolice tyłu silnik może ktoś miał podobny problem ????
    • Przez piotrbajka
      Witam. Przejrzałem wszystkie tematy na temat MF i droninborg i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem a mianowicie:
      Mam problem z rozebraniem koła wariatora młocarni. Próbuje zdjąć zewnętrzna tarczę koła bo z tamtad olej wycieka uszczelniacz padł. 
      Tarcza koła się przesuwa do brzegu tego wewnętrznego cylindra i słychać metaliczne stuknięcie i dalej nie idzie
      Czy tam gdzieś jest jakies zabezpieczenie ukryte czy trzeba to wszystko z osi zdjąć i wtedy się rozmonuje może ktoś to naprawiał i coś podpowie 
      Na logikę to to koło powinno się łatwo rozmontować żeby np wymienić pas ale nie idzie proszę o podpowiedź 

Chodzi o to koło pasowe

• Przez MFargo
      Mam problem z Massey Ferguson 6480 silnik Perkins ciągnik jest w trybie awaryjnym trzyma obroty 1300 nie reaguje na gaz ani nie jedzie.
      Wali błędami 1077,203,204,220
    • Przez marekdron
      Proszę o podpowiedź użytkowników kombajnów massey ferguson 30/32/34/36 jak włączyć światła mijania w tym kombajnie . Wszystkie świtała działają tylko nie ma mijania . Albo nie umiem włączyć albo jest coś zepsute .
    • Przez marian508
      witam serdecznie z racji że mam do wymiany filtry i olej w skrzynie biegów w moim fergusonie 5445 rok 2005 mam pytanie jakie są tam założone filtry chodzi mi o nr katalogowe oraz ile filtrów tam jest najlepiej gdzie sie znajduja
  • Dodaj nową pozycję...
v