piotrbajka

Kombajn MF 34rs jak rozebrać wariator młocarni

Polecane posty

piotrbajka    0

Witam. Przejrzałem wszystkie tematy na temat MF i droninborg i nie znalazłem odpowiedzi na mój problem a mianowicie:

Mam problem z rozebraniem koła wariatora młocarni. Próbuje zdjąć zewnętrzna tarczę koła bo z tamtad olej wycieka uszczelniacz padł. 

Tarcza koła się przesuwa do brzegu tego wewnętrznego cylindra i słychać metaliczne stuknięcie i dalej nie idzie

Czy tam gdzieś jest jakies zabezpieczenie ukryte czy trzeba to wszystko z osi zdjąć i wtedy się rozmonuje może ktoś to naprawiał i coś podpowie 

Na logikę to to koło powinno się łatwo rozmontować żeby np wymienić pas ale nie idzie proszę o podpowiedź 

Chodzi o to koło pasowe

IMG20230117091723.jpg

GazoMichal    1

Na 99% zabezpieczenie talerzy jest po drugiej stronie. Do zmiany pasa nie demontuje się kół.

piotrbajka    0

Górne koło musi się rozebrać do zmiany pasa inaczej nie ma możliwości zdjąć tego pasa ani żadnego innego ani od napędu wentylatora ani od separatora bo wszystko jest za tym pasem głównym. Zewnętrzna tarcza powinna wyjechać i się dać zdjąć tak mi się wydaje 

Wiadomość z agroFakt.pl

sawin698    3

A w tym otworze wewnątrz osi nie ma śruby z lewym gwintem? W dronku 4500 jest na wale odrzutnika słomy zabezpieczenie na śrubę z lewym gwintem

piotrbajka    0

Wewnątrz tulei wygląda to tak a w tuleje się wkłada ten tłok hydrauliczny i nakręca się na os wewnątrz tulei a tarcza koła porusza się na tulei zaznaczonej strzalka

IMG20230117091717.jpg

IMG20230313100416.jpg

IMG_20230313_100527.jpg

W katalogu tak to wygląda chodzi o tarczę koła zaznaczona strzalka

IMG_20230313_102220.jpg

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

• Podobna zawartość

• Przez ernest180
      Cześć, 
      czy ktoś z forumowiczów ma wiedzę z jakiego tworzywa wykonany jest zbiornik w kombajnie MF36? Muszę zaspawać dziurę i nie wiem jaki topik wybrać. Z góry dziękuję za podpowiedzi.
      Pozdrawiam 
    • Gość
      Przez Gość
      Witam, jakiś czas temu kupiłem kombajn mf 530 i mam problem z wspomaganiem kierownicy. W lewo skręca ok ale po wyprostowaniu kół nie da się z żadną siłą skręcić w prawo. Pożyczyłem od kolegi orbitrol-bez zmian. Rozkrecilem siłownik wydawał się wporzadku. W końcu kupiłem pompę hydrauliczną i nadal bez zmian a ciśnienie z pompy do orbitrola jest 100bar. Jakie powinno być ciśnienie? Nie mam już pomysłu co robić dalej. Proszę o pomoc.
    • Przez Michas1984
      witam posiadam MF38 z 1998 roku i chciałbym dołożyć druga kosę boczna do rzepaku . W kabinie była kostka do włącznika . Brak jest przekaźnika i bezpiecznika . I pytanie co trzeba zrobić żeby kosa działała poprawnie czy trzeba ingerować w instalację elektryczną.? Przerabiał ktoś już taki temat?
    • Przez dawid297
      Witam ,niedawno kupiłem mf 38 rok 1995 datavision, i pojawił mi się problem podczas koszenia ,a więc gdy silnik chodzi na wolnych obrotach i młocarnia jest wyłączona to jest okej, Natomiast gdy włączę młocarnie ,komputer zaczyna wariować , raz pokazuje obroty raz nie , zaczyna gubić kontakt z czujnikami koszenia jak i silnika. Czy z was ktoś może mi coś podpowiedzieć ? Z góry dziękuje za szybką odpowiedź
    • Przez Kacper0000
      Massey Ferguson 3070 przestał działać podnośnik awaryjne podnoszenie pod ciągnikiem też nie działa co może być przyczyną? Jedynie na pełnych obrotach bardzo powoli podnosi. Ciśnienie na pompie hydraulicznej jest okej.
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj