mario504

problem z pronarem 1221a

Polecane posty

mario504    0

witam mam pytanie dlaczego jak podnosze np.agregat to trzeszczy pompa a jak na bardzo małych obrotach podnosze to mniej słychac . Od razu mówie ze jest olej ,,jest tak ze po paru minutach olej sie burzy i leci piana przez odpowietrznik jaka to przyczyna ??

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
fezoi    158

Miałem podobne objawy w innym ciągniku , przyczyną był zapchany filtr hydrauliki , po wymianie filtra wszystko wróciło do normy .

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
xxpiotrek111    13

tego ciągnika nie rozgryziesz w poniedziałek pękł mi na pół rozdzielacz z niewiadomej przyczyn dzisiaj pojechałem siać i to mi podnośnik nie chciał opadać, a żeby podnieść to idzie jobla dostać, żeby opuścić to coraz musiałem wychodzić i stukać rurką w przycisk na podnośniku i po zasianiu 1ha 3m agregatem uprawowo-siewnym z chydropakiem zagotował mi się olej świeżo wymieniony

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

redek    47

xxpiotrek111 masz do wymiany (naprawy) rozdzielacz od podnośnika

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
xxpiotrek111    13

dzisiaj kończyłem siać i normalnie wszystko działało w podnośniku, już trzy razy wymieniałem taki regulator z przyciskiem z tyłu, pytałem się mechanika specjalizującego się w

belarusach/pronarach, że winny jest ten regulator

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
redek    47

właśnie o tym mówię

 

jak masz takie problemy, załóż dodatkowy zbiornik oleju, do kupienia w Pronarze, hydraulika dalej będzie się psuła, ale co najmniej dwa razy rzadziej

Edytowano przez redek

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
mario504    0

nastąpiła pomyłka te dzwieki wydobywaja sie z rozdzielacza nie z pompy co to za przyczyna ?? jest to pronar 1221a

Edytowano przez mario504

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
wielechl    0

u mnie podobnie ( 1221 IIa), też nawalił ten regulator, w sumie ta wymiana na duzo się nie zdała, gdyż jak olej się rozgrzeje na dobre to i tak przycina się ze nie chce opuscic i trzeba naciskac na ten przycisk co jest baaaaardzo uciążliwe niestety

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
redek    47

Mam Pronara 1221, z założonym dodatkowym zbiornikiem i chłodnicą własnej konstrukcji.

Cudów nie ma, hydraulika dalej jest słaba, ale przynajmniej olej się nie gotuje i awarie zdarzają się dużo rzadziej.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się

  • Podobna zawartość

    • Przez Maciek23
      Nie załącza się wałek, czasami lekko się ruszy ale to dosłownie lekko jakby było się załączał ale nie do końca 
      Pomysły?
    • Przez Maciek23
      Podczas odpalenia silnika zaczyna cieknąć i to dość mocno z dźwigni sterowania podnosnikiem

    • Przez Badwolf
      Witam. Proszę o wzkazowka odnośnie kompresora do wyżej wymienionego ciągnika. Kompresor padł, zamówiłem nowy. Problemem jest brak tej instalacji w moim katalogu do ciągnika. W sklepie też nie mają tego, a Chce kupić oryginalne szpilki (mocowane na głowicy, między nią a chłodnica). Jeśli macie katalog części w którym jest ta opisane, proszę o jakieś foto.. I doświadczenia związane z tym problemem. Z góry dzieki
    • Przez Cheesburger
      Czesc,
      Jaki gwint ma odpowietrznik do przedniego mostu do Pronar 8óry dzię2a 2005r? 
      Krzyzakowy, podróbka Carraro. Ewentualnie jakis link do aukcji allegro?
      Nie mogę nigdzie znalezc dokumentacji zadnej na ten temat.
      Wyglada z grubsza tak:
       
      https://allegro.pl/oferta/odpowietrznik-hydrauliczny-uniwersalny-gwint-1-2-7763020242

       
      Z góry dziękuje.
    • Gość Profil usunięty
      Przez Gość Profil usunięty
      Mam problem. Błotnikiem urwałem tą plastikową rączkę od włączania sprężarki. Pękła ta część która przylega do wieloklina na wałku. Tak więc żeby ją włączyć to muszę porządnie ten plastik ścisnąć. Ale to już się parę razy obróciło i nie wiem jak daleko obrócić żeby była włączona (parę razy sama się wyłączyła). Jeśli bym tą rączkę urwał do końca i coś przyspawał to było by dobrze? Czy ta rączka ma jakiś związek z blokowaniem włącznika w pozycji włączonej/wyłączonej? Proszę o szybką odpowiedź, gdyż jest mi potrzebna sprawna sprężarka do hamowania przyczep. Z góry dziękuje. byłbym wdzięczny za zdjęcia, jeśli też ktoś miał ten problem.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj