Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

• Root Admin
Opublikowano

Martwić to się trzeba w połowie marca. U mnie już placami słabnie, mimo tego, że dostał azot jesienią i stanowisko po rzepaku. Zobaczymy, jak to będzie wyglądało w marcu i kwietniu.

Opublikowano
2 godziny temu, Agrest napisał:

A tak moja Sandra  wygląda po pierwszym ataku zimy i pierwszej odwilży.

Z liści zrobiło się siano.

I tak się zastanawiam ile mrozu było.

Na termometrze na 2,5m za oknem zaobserwowałem -16, ale patrząc na pole to przy gruncie musiało być jeszcze zimniej. Węzeł krzewienia nie ruszony bo był okryty lodem . 

Żyje ale wygląda paskudnie 

20220113_104127.jpg

Nic jej nie będzie.

Opublikowano

Wiem że na razie nic mu nie jest ale jak co dzień rano z okna na to patrzysz to trochę denerwuje.

Te jasne pola to mój jęczmień🤭

20220114_110309.jpg

Opublikowano

Na zdjęciu około 6,5ha w tych kawałkach, z czego 2 moje reszta dzierżawa😁

Opublikowano
1 godzinę temu, Agrest napisał:

Wiem że na razie nic mu nie jest ale jak co dzień rano z okna na to patrzysz to trochę denerwuje.

Te jasne pola to mój jęczmień🤭

20220114_110309.jpg

A co Ty taki masochista jestes i co dziennie się gapisz na to? Zasłon rolety i pier....ol  nic nie zrobisz na to, sam zasiałeś to tak masz(ja też ;-))

Pomyśl jak byś miał żonę brzydką i taką suchą ,a tego roletą nie zasłonisz 😉

Opublikowano
2 godziny temu, kopin napisał:

A co Ty taki masochista jestes i co dziennie się gapisz na to? Zasłon rolety i pier....ol  nic nie zrobisz na to, sam zasiałeś to tak masz(ja też ;-))

Pomyśl jak byś miał żonę brzydką i taką suchą ,a tego roletą nie zasłonisz 😉

Chcesz mnie do grobu wpędzić?

Jak ja bym pola nie zobaczył to kostucha murowana.

To uzależnienie, rano wstaję i patrzę czy ktoś zasiewu nie zajumał😁

Opublikowano

No nie do końca, bo nie mam żadnego Kargula do kłótni😁 

Opublikowano

T1 na jęczmien ozimy:

-Unix 0,4 + Fenpropidyna 0,4 + Protio 0,3

- Duet na Start

Który wariant jest korzystniejszy ? Drugi wyjdzie taniej ale jak ze skutecznością ?

7 godzin temu, Agrest napisał:

A tak moja Sandra  wygląda po pierwszym ataku zimy i pierwszej odwilży.

Z liści zrobiło się siano.

I tak się zastanawiam ile mrozu było.

Na termometrze na 2,5m za oknem zaobserwowałem -16, ale patrząc na pole to przy gruncie musiało być jeszcze zimniej. Węzeł krzewienia nie ruszony bo był okryty lodem . 

Żyje ale wygląda paskudnie 

20220113_104127.jpg

ciekawe czy u mnie owies padł w pszenżycie, bo mam kilka działek sianych po owsie bezorkowo :D

Opublikowano

Byłem teraz na dalszym polu w drugiej gminie. Sąsiad ma rzepak po owsie. Samosiewy miały ze 30cm. Siano,  jedynie z 5cm zielonej łodygi

Opublikowano
XTRO napisał:

Czy Duet na Start będzie dobrym rozwiązaniem na t1 ? czy lepiej właśnie ta mieszanina podana wyżej ?

robiłem w tym roku prócz pszenicy duetem wszystko i ładnie grzyba trzymał

• Thanks 1
Opublikowano

Daj pod korzeń przed agregatem. Tylko wydaje się za dużo  w jednej dawce 

Opublikowano

Pomyłka to mocznik uff 🤣

Idealna pora, za półtora miesiąca będzie dostępny