Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Ja teraz malowałem Amazone ZA-M i kupiłem część farby niby do amazone z granitu Napoluxa to o kant d*py rozbić ;[ Pomalowałem środek tylko nia a resztę dorabianą farbą z lakierem i był to RAL 6010 i jest super ale jest różnica pomiędzy nowa a stara poniewaz lakier z czasem wyblaka ;)

Opublikowano

ja pomalowałem Nopoluxem, dałem warstwe podkładu na rdze później warstwe gruntującą i na to farba z utwardzaczem.. Narazie jest dobrze, wygląda ładnie, zobaczymy jak będzie za pare lat ;)

Opublikowano

Powiem tak : w/g mnie duzo gorzej maluje sie Napoluxem, jest mniej wydajna, bardziej matowa i wcale taniej nie wychodzi jak dobra farba z lakierem i utwardżaczem. Oczywiściem była powierzchnia wyczyszczona, odtłuszczona później podkład , odłuszczona i malowana. Moze jakby 2 razy malował to by było lepiej ale znowu koszt wysoki. Pozdro

Opublikowano

ja malowałem na 2 warstwy.. ogólnie koszt całego malowania rozsiewacza czyli preparat neutralizujący rdze, podkład na rdze, podkład do gruntowania, farba zielona, farba pomarańczowa i utwardzacz - razem prawie 500 zł z tym że zostało mi trochę farby ;)

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.
  • Podobna zawartość

• Przez PiotrKaliski
      Witam, co sądzicie o tych redlicacg talerzowych? Czy warto montować? Cena 280zl. Siewnik amazone d7

• Przez maly123a
      Witam
      Mam  problem  z  siewnikiem  (zaznaczam , że  jestem  nowym posiadaczem  owego siewnika) po  przekręceniu  kołem   tryby sie nie  poruszają łańcuch się  porusza płynnie  tylko zapadka  przezkakuje  co może być tego  przyczyną ? Mam  pytanie  jeszcze  do  czego służy ta  wajha   na  ostatnim  zdjeciu ? Może  ktoś  posiada   instrukcje  obsługi  lub  tabele  wysiewu  to prosiłbym  o wstawkę.

• Przez kuba13x
      Witam czy ktoś z posiadaczy siewnika unia poznaniak ze znacznikami hydraulicznymi sterowanymi przez zawór w siewniku do którego potrzebne tylko jedno wyjście hydrauliczne z ciagnika wie dlaczego oba znaczniki stoją w miejscu i nie można ich rozłożyć? 
    • Przez Zoltan
      poszukuje tabeli wysiewu do stegsted 2m.17r
    • Przez wyrzyk21
      Witam !

Jaki polecili byście siewnik 3 lub 4 metrowy z firmy Unia , Horsch lub Amazone ?
      Siewnik mniej więcej do ciągnika 150-170 km.
  • Dodaj nową pozycję...
v