Zaloguj się, aby obserwować  
SienioPl

Renault Ceres Problem z WOM

Polecane posty

SienioPl    0

Witam. Mam problem z Wom,Chyba nie dziala mi sprzeglo walka.

Jesli walek jest pod obciazeniem i chce go wlaczyc to cos zgrzyta wtedy musze zgasic ciagnik i dopiero wlaczyc walek (na zgaszonym silniku). i dopiero wtedy dziala.I tak ciagle nie da sie pracowac.

Po prawej strony siedzenia mam dzwignie sprzegla ale ona nie dziala.

Miał ktos kiedys podobny problem i czy da sie wymienic jakos te sprzeglo? Czy moze to cos innego?

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
Karol445    66

Skoro dźwignia od sprzęgła wałka nie działa to co sie dziwisz że ci sie wałek nie chce włączyć?? Napraw dźwignię żeby działała

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
sledziu1995    12

z lewej strony pod kabiną jest regulacja sprzęgła womu, chyba trzeba to wyregulować, bo u mnie też cieżko było włączyć wom i po tej regulacji jest dobrze.


KPZ "Zetor Team"

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Wiadomość z agroFakt.pl

izydor6280    944

dowiedzialem sie troche to sie powymadrzam

2 stoppien sprzegla prawdopodobnie jest w dzwigni, przynajmniej w starszych tak bylo, wiec nie pozostaje Ci nic innego jak doprowadzic ta dzwiknie do stanu uzytkowania


Polska B

Kupię zwrotnicę lewą oś okrągłą c330/360

 

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
tomek77    0

i raczej po lewej stronie siedzenia po prawej jest ręczny a u ciebie jest dwie po lewej i po prawej ///

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
SienioPl    0

Po lewje stronie jest reczny i 2 szybkosci walka. A po prawej jest sprzeglo wałka i ono nie dziala. Wymontowalem rozkrecilem i na pierwszy rzut oka wszystko jest ok. Ale wymienie na nowe i zobaczymy.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przemek7652    1

sprzeglo walka jest w tym samym miejscu co sprzeglo jezdne (dwie tarcze sa na sprzegle , i dwa lozyska oporowe) dzwignia z prawej strony sie włącza walek tylko nie wiem na jakiej zasadzie i czy to nie jest olejowo a nie mechanicznie

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
przemek7652    1

najlepiej to sprawdz w katalogu najpierw co moglo sie popsuc . jest w necie dospepny katalog jonh deere a modele 3200 3300 3400 to to samo co ceresy . na moje to tzreba ciagnikiem rozjechac na pol i tam cos sie zepsulo bo wajcha to tylko wajcha ale to tylko moje zdanie a nie bardzo sie znam na tym tylko tak mysle

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
SienioPl    0

Wszystko juz jest ok. Wykrecilem silowniczek ktory rozlancza wom i go skrecilem. ktory znajduje sie z lewej strony pod kabina.

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
maestro21    0

Sienio mógłbyś bardziej wytłumaczyć bo mam identyczny problem jak twój.

Edytowano przez maestro21

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach
adameo9874    0

Witam mam Renault ceres 85x i tam są 3 prędkości wałka 540 540 ec0 i1000 obr/ min tylko teraz nie wiem które przełożenie odpowiada któremu proszę o poomc i rozszyfrowanie tego

Udostępnij ten post


Link to postu
Udostępnij na innych stronach

Bądź aktywny! Zaloguj się lub utwórz konto

Tylko zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony

Utwórz konto

Zarejestruj nowe konto, to proste!

Zarejestruj nowe konto

Zaloguj się

Posiadasz własne konto? Użyj go!

Zaloguj się
Zaloguj się, aby obserwować  

  • Podobna zawartość

    • Przez krzysiek16m
      W tym temacie, prosiłbym o zamieszczanie instrukcje obsługi, katalogów części do ciągników marki Renault.
    • Przez klamka4
      Witam mam problem z renówka 103 14 TX a mianowicie zginęły mi kontrolki od ciśnienia oleju i zaczął piszczeć głośnik dodam że bezpieczniki i żarówki są dobre wie ktoś co to może być za problem z góry dzięki za pomoc
    • Przez domel27
      Cześć wszystkim. 
      Pojawił się u mnie problem w Aresie a mianowicie przy próbie odpalenia padł akumulator tak nagle zaczął kręcić i pyk brak prądu. Kupiłem nowy akumulator ale co się dzieje ciągnik odpala ale brak prądu na zegarach nie pokazuje obrotomierz temp poziom paliwa itd brak podświetlenia zegarów. W kabinie natomiast zegarek u góry na słupku działa światełko podczas otwierani drzwi jest. Nie ma też świateł zewnętrznych tak jakby cała kolumna kierownicza bez prądu. Bezpieczniki z lewej strony sprawdzone. Co może być przyczyną czy jakiś przekaźnik czy coś innego i gdzie tej przyczyny szukać. Pozdrawiam 
    • Przez rafi99910
      Witam mam problem z polbiegami w renault 610 mianowicie zablokowało się na 4 polbiegu i nie mogę zrzucić. nie mogę też przerzucić na żółwia. dodatkowo raz załącza się przedni napęd A raz jest rozłączony. Proszę o pomoc.
×
×
  • Utwórz nowe...

Ważne informacje

Używamy plików cookies, aby poprawić funkcjonowanie strony Agrofoto.pl. Pliki cookies dopasowują treść strony, w tym wyświetlanych reklam, do indywidualnych potrzeb i zainteresowań użytkownika, pozwalają nam również zrozumieć, w jaki sposób korzystasz z naszej strony. Korzystanie z Agrofoto.pl bez zmiany ustawień dotyczących cookies oznacza, że będą one zamieszczane w Twoim urządzeniu końcowym. Możesz dokonać w każdym czasie zmiany ustawień dotyczących cookies. Więcej szczegółów w naszej Polityce prywatności i plików cookies.

Agrofoto.pl Google Play App

Zainstaluj aplikację
Agrofoto
na telefonie

Zainstaluj