Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
38 minut temu, Agrest napisał:

A jest tu jakaś rewelacja?

A co z nim nie tak ? Bo ja się nie znam 

Opublikowano
40 minut temu, Agrest napisał:

A jest tu jakaś rewelacja?

Jeśli mtn nadrobi to jeszcze szans na plon jest bo to 3a, ale obsada ciut niska mi się wydaje.

A panie, jeśli mnie pamięć nie myli to lubisz sporo zaniżać normę wysiewu, a potem panie mała obsada bo to 3a

Opublikowano

Normalne, przeciętne. 12t nie będzie bo tylko 1,04ha🤭

Przed chwilą, Desperado napisał:

A panie, jeśli mnie pamięć nie myli to lubisz sporo zaniżać normę wysiewu, a potem panie mała obsada bo to 3a

Tu właśnie nie. 200kg kupione i wysiane na 1,04. Tylko kiełkowanie było 89% i bardzo grube. Jak będzie tak samo grube to będę bardzo zadowolony

Opublikowano
3 minuty temu, Desperado napisał:

A no właśnie ja nie wyobrażam sobie tak rzadkiego siewu u siebie , jak kupuje kwalifikat no to jadę według zaleceń bo drogie i mimo dużych dawek azotu ja tej pożądanej obsady kłosów nie uzyskuje 🤨

Opublikowano

Ogólnie wydaje mi się że odmiana raczej do gęściejszego siewu. Na pewno nie dorówna krzewieniem Rotondo.

Opublikowano
5 minut temu, Agrest napisał:

Normalne, przeciętne. 12t nie będzie bo tylko 1,04ha🤭

12 może i nie ale 10 😊

Matko 12 ton z ha  , jak wygląda taki łan 🤔 , bo w życiu nie widziałem nic takiego 

Opublikowano

Tu nikt o jęczmieniu nie pisze.

Ja nawet na 8t nie liczę.

Ale 7 to bym chciał

Opublikowano
1 minutę temu, Agrest napisał:

Tu nikt o jęczmieniu nie pisze.

Ja nawet na 8t nie liczę.

Ale 7 to bym chciał

A ja chcę 5 😉 

Opublikowano

Rotondo 101 zasiałem. W dołkach 4a jest w miarę ok, górki 5 i 6 klasa wyschło. 

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Czyli ogólnie lipa z doborem normy.

Raczej nie, lipa z wodą albo doborem odmiany do stanowiska

Opublikowano
4 minuty temu, Desperado napisał:

Być może, ale 101kg/ha. to wątpię czy jest w stanie sprostać jakakolwiek odmiana.

Tak wyglądało 1 czerwca na 4a.

Wiosną nawet po 15 rozkrzewień. Jeśli będą opady to nadal te 6t mi się marzy bo tych górek na 8ha z 0,6 ha się uzbiera

20220601_093425.jpg

Opublikowano

Ciekawe czy w tym roku dostane gdzieś dinaro 🤔 , chyba jeszcze jest w obrocie ta odmiana

Opublikowano

W łanie ładne i wysokich plonów życzę🙋‍♂️

ale z pszenżytem często jest tak, że te które nie wygląda sypie lepiej od tego, które w polu oko cieszy

• Like 1
Opublikowano
11 minut temu, soltys48 napisał:

Oj to było moje pierwsze ulubione psieżyto 😍

No moje też chyba będzie 🙂 , u nas mało rolni sieją w szoku byłem że to potrafi sypnąć bez tej całej otoczki chemicznej 

Opublikowano

Tadeus całkiem dobrze się krzewi i w ogóle lux odmiana , tu siany 100 kg/ha i na polu tak 20 lat bez płodoznianu i bez żadnej grzybówki ! 😀

IMG_20220605_194747.jpg

IMG_20220605_194802.jpg

• Like 2
  • Haha 2