Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Wybrane dla Ciebie
Opublikowano
4 minuty temu, radekz200 napisał(a):

mam podobną z chin za nie całe 200zl

sołtys a mi ze 2 tony pszenżyta przyplesnialo od ściany betonowej 

Mocno?

6 minut temu, krilan06 napisał(a):

Wszędzie odbiór samochodem z pompą, w kuj-pom też jest taka opcja? Bo się nie spotkałem 

Piast Gołańcz ma takie auta

Opublikowano
Teraz, radekz200 napisał(a):

to teraz doradzasz 😞

Puki nie miałem silosów to pod zboże folia a na ścianę zawinięta na 2m. Czasami myszy za folie wlaxily ale straty z 50kg. 

Opublikowano
1 minutę temu, 6465 napisał(a):

Puki nie miałem silosów to pod zboże folia a na ścianę zawinięta na 2m. Czasami myszy za folie wlaxily ale straty z 50kg. 

nie no ja musze jakimś preparatem pomazać 

Opublikowano
3 minuty temu, 6465 napisał(a):

Jeden rok miałem kukurydzę na folii wysypaną, bo w silosy się nie zmieściła, z 45t poszło 20kg do pieca, bo była mała dziurka w folii i w tym miejscu złapało.

• Like 1
Opublikowano (edytowane)
4 minuty temu, radekz200 napisał(a):

nie no ja musze jakimś preparatem pomazać 

No tak najwygodniej by było. Może otynkuj na wysokość jaka spiesz a do zaprawy dodaj preparat typu beto szczel. Czy jakoś tak. Gregor pojedzie żukiem to ochlapie na momencie.

Edytowane przez 6465
Opublikowano

Ten rok pierwszy jak zboże leżało bez żadnej folii. Sucha posadzka, suche ściany, suche zboże to po co. Jedynie na północnej ścianie była folia budowlana. Zero strat. Za folią, tak jak piszesz, lubią myszy działać 

• Like 1
Opublikowano
4 minuty temu, 6465 napisał(a):

No u mnie jak folia leżała na betonie  to mokrą od spodu .

U mnie to samo, rok wcześniej tam gdzie kukurydza miałem 5t pszenżyta bez folii to złapało i z 100kg było do wywalenia. Dlatego pod kukurydzę właśnie poszła folia.

• Like 1
Opublikowano

Pod wylewką folia, mur postawiony na grubej folii izolacyjnej , pustak obustronnie zagruntowany i zaciągnięty klejem do styropianu. 

Nic nie pleśnieje

Opublikowano

No u mnie jak folia leżała na betonie  to mokrą od spodu .

U mnie sucha. W jednym miejscu przedobrzyliśmy z posadzką. Poszedł chudziak, na chudziak najgrubsza folia budowlana i na to posadzka właściwa. Jejku, jak ona się poci... wiecznie wilgotna 

Agest u mnie na folii mokro ... ale budynek nie jest szczelny

Opublikowano

To u mnie sucho. Może dlatego że beton z węzła z różną chemią

Opublikowano

Zresztą wilgoć przy różnicy temperatur występuje. Po dużych mrozach jak beton wyziębiony a temperatura powietrza wzrasta to wytwarza się na nim rosa 

Opublikowano
19 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Używasz trochę?

Waży w miarę?

Tak taniej nie widziałem.

od czasu do czasu używam, dokładna jest 

7 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

@radekz200 ta waga z zasilaczem, na baterie?

W opisie nie ma, a na fotce jest zasilacz.

Napisz czy to dobrze działa 

na baterie z pilotem, waży dokładnie 

• Thanks 1
Opublikowano
20 minut temu, Agrest napisał(a):

Pod wylewką folia, mur postawiony na grubej folii izolacyjnej , pustak obustronnie zagruntowany i zaciągnięty klejem do styropianu. 

Nic nie pleśnieje

U mnie to była sytuacja awaryjna, teraz dostawione silosy i nie ma potrzeby magazynować na betonie.

Opublikowano (edytowane)
10 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Cza musi zamówić.

Baterie tam, czy zasilacz?

Kurna....wysyłka coś droga...🙆

znalazłem starą aukcję, ja dałem 219 z przesyłka 

12 minut temu, 12Pafnucy napisał(a):

Cza musi zamówić.

Baterie tam, czy zasilacz?

Kurna....wysyłka coś droga...🙆

masz za 224 z przesyłka 😛

https://allegro.pl/oferta/waga-hakowa-1500-kg-elektroniczna-wiszaca-1-5-t-15725036194

Edytowane przez radekz200
  • Thanks 1